Teodorovici, întrebat de supraimpozitarea pensiilor speciale: Fiecare minister va face propuneri

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Galaţi, întrebat dacă se ia în calcul supraimpozitarea pensiilor speciale, că fiecare minister va face propuneri în privinţa scăderii cheltuielilor sau a creşterii veniturilor.

143 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, întrebat de supraimpozitarea pensiilor speciale: Fiecare minister va face propuneri

Teodorovici, întrebat de supraimpozitarea pensiilor speciale: Fiecare minister va face propuneri

„Fiecare minister va face propuneri în ceea ce priveşte scăderea cheltuielilor sau la creşterea veniturilor. E normal şi cred că e abordarea corectă pentru fiecare minister în parte. În rest, nu e ceva anume”, a declarat Eugen Teodorovici, când a fost întrebat, într-o conferinţă de presă despre supraimpozitarea pensiilor speciale.

Întrebat, de asemenea, cum vede el scăderea cheltuielilor şi creşterea veniturilor, ministrul Finanţelor nu a dat un răspuns clar.

„Cum văd eu? O să discutăm la nivel de partid, la nivel de Coaliţie, la nivel de Guvern, vom face analize. Nu ieşim cu chestiuni. Dacă luăm o decizie, o aplicăm”, a spus Eugen Teodorovici.
Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea impozitării progresive a pensiilor speciale, ca modalitate de a reduce impactul asupra actualului buget, astfel încât la rectificarea bugetară anunţată la sfârşitul lunii să se încadreze în deficitul de 3%, potrivit unor surse din PSD.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici analizează măsurile pe care trebuie să le aplice pentru a scădea deficitul bugetului de stat la 3% din PIB, limita acceptabilă conform normelor UE. Acestea vor fi anunţate la sfârşitul lunii iulie, odată cu rectificarea bugetară, au explicat sursele citate.

Astfel, din cei 11 miliarde de lei, care reprezintă deficitul bugetar actual, ministrul Finanţelor plănuieşte tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ţinta de deficit de 3%, adică 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate.

Una dintre măsurile luate în considerare de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar este impozitarea progresivă a pensiilor speciale, conform surselor menţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici