Teodorovici va prezenta, miercuri, în şedinţa de Guvern aplicaţia ANAF pentru poprirea electronică

Eugen Teodorovici a anunţat că va informa, în şedinţa de miercuri a Guvernului, asupra mecanismului prin care va funcţiona aplicaţia ANAF în vederea efectuării popririlor prin sistem electronic. ANAF va ţine legătura cu băncile, pentru ca acestea să pună poprire doar pe suma exactă, a explicat el.

239 afișări
Imaginea articolului Teodorovici va prezenta, miercuri, în şedinţa de Guvern aplicaţia ANAF pentru poprirea electronică

Teodorovici va prezenta, miercuri, în şedinţa de Guvern aplicaţia ANAF pentru poprirea electronică

„Apropo de popriri. Vă dau acum exemplu. Azi (marţi - n.r.) am avut prezentată nota pentru a informa mâine (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata şi după aceea blocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. În iulie, luna aceasta, eu am promis că acest lucru se va schimba. Mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul de Finanţe a adăugată că în luna în curs va fi efectuată modificarea legislativă în acest sens.

„Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicaţie la ANAF care va ţine legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. Dacă există convenţie între bancă şi ANAF foarte bine, atunci ANAF va notifica şi banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plată”, a conchis Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici