Theodor Paleologu a primit de la membrii BPN derogarea pentru a candida la şefia partidului

Purtătorul de cuvânt al PDL, deputatul Sever Voinescu, a declarat luni că membrii BPN au acordat derogarea de vechime pentru Theodor Paleologu şi l-au înlocuit pe Vasile Blaga din comisia de organizare a Convenţiei Naţionale cu Radu Berceanu.

34 afișări
Imaginea articolului Theodor Paleologu a primit de la membrii BPN derogarea pentru a candida la şefia partidului

Theodor Paleologu a primit de la membrii BPN derogarea pentru a candida la şefia partidului (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"S-au luat două decizii. Prima a fost aceea de a se acorda derogarea de vechime, în conformitate cu prevederile Statutului nostru, pentru domnul Paleologu, care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia partidului. A doua, o chestiune de ordin tehnic, domnul Vasile Blaga s-a retras din comisia de organizare a Convenţiei - era firesc, deoarece domnia sa candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului - şi locul domniei sale a fost luat de domnul Radu Berceanu, care de azi face parte din această comisie", a declarat Sever Voinescu.

El a reamintit orarul lansărilor candidaturilor, respectiv de la ora 13.00 Emil Boc, la 14.30 Vasile Blaga şi la 15.30 Teodor Paleologu.

"Toate aceste evenimente au loc la sediul partidului din Modrogan", a mai spus Voinescu.

Emil Boc, Vasile Blaga, dar şi Theodor Paleologu îşi vor lansa oficial, luni, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PDL, în evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

Statutul PDL prevede că pentru a candida la funcţia de preşedinte al partidului este necesară o vechime în PDL de cel puţin cinci ani.

Însă, în 5 martie, CNC al PDL a aprobat posbilitatea acordării de către Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze la preşedinţia partidului.

Anterior, europarlamentarul Cristian Preda şi deputatul Sever Voinescu susţinuseră, în BPN, acordarea unei derogări de la criteriul vechimii, astfel ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de BPN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici