Tîlvăr, mesaj de Ziua Naţională: România are o voce puternică şi un statut respectat în lume

România are o voce puternică şi un statut respectat în lume, transmite ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale: „şi în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii şi a lumii, Armata îşi va face datoria, ca şi până acum”.

94 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr, mesaj de Ziua Naţională: România are o voce puternică şi un statut respectat în lume

„Sărbătorim, la 1 Decembrie, împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române, marea reîntregire visată de generaţii întregi de patrioţi. Ei şi-au dedicat viaţa ţării, mulţi căzând la datorie în numele ei, pe câmpurile de luptă. Tuturor eroilor României, ştiuţi sau rămaşi anonimi, le datorăm respect şi veşnică recunoştinţă. Gândurile noastre se îndreaptă, astăzi, în primul rând, spre militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii, în condiţii dintre cele mai dificile sau care îşi fac datoria în ţară, în misiuni pentru care sunt gata permanent de acţiune. Prin jurământul sacru depus, ei s-au legat să pună în permanenţă Ţara şi Drapelul înaintea propriei vieţi. România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere. Tocmai de aceea, românii îşi preţuiesc militarii şi îşi pun încrederea în ei, încrederea că şi în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii şi a lumii, Armata îşi va face datoria, ca şi până acum”, arată Angel Tîlvăr.

El aminteşte şi veteranii de război.

„De Ziua Naţională, se cuvine să ne omagiem seniorii care şi-au servit Patria în uniformă – veterani de război, militari în rezervă sau în retragere. Asigurându-i că vom aprecia întotdeauna sacrificiile lor, le transmitem respectul şi preţuirea noastră. Adresez mulţumiri şi personalului civil al Ministerului Apărării Naţionale, care îşi face datoria cu cinste alături de colegii militari. Trasmit aprecieri şi tuturor familiilor personalului nostru, al căror sprijin este esenţial pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Cinstind Tricolorul, cinstim Naţiunea şi Ţara. De aceea, în această zi, mai mult ca oricând, nu doar militarii poartă cu mândrie drapelele la uniforme sau pe mijloacele de luptă, ci şi foarte mulţi români, acasă sau peste hotare, care îşi arată mândria de a fi parte a naţiunii noastre. Să ne bucurăm, aşadar, onorând un steag tricolor, în acordurile imnului naţional, de cea mai frumoasă zi a noastră, a românilor! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români”, încheie ministrul Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici