Tîlvăr vrea găsirea unei soluţii multinaţionale de sprijinire a apărării antiaeriene ucrainene

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a pledat, joi, pentru identificarea „unor soluţii multinaţionale pentru asigurarea sustenabilităţii capabilităţilor antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federaţiei Ruse asupra infrastructurii civile şi militare”.

Urmărește
228 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr vrea găsirea unei soluţii multinaţionale de sprijinire a apărării antiaeriene ucrainene

Tîlvăr vrea găsirea unei soluţii multinaţionale de sprijinire a apărării antiaeriene ucrainene

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat joi, 13 iunie, la o întâlnire de lucru găzduită de ministrul apărării al Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, cu participarea secretarului american al Apărării, Lloyd Austin III, şi a ministrului ucrainean al apărării, Rustem Umerov. Subiectul întâlnirii a fost asistenţa pentru Ucraina în domeniul apărării. Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii informale a miniştrilor apărării din ţările membre NATO.

„Cei patru oficiali au analizat ultimele evoluţii privind situaţia de securitate din Ucraina. Discuţiile au avut ca obiect identificarea de soluţii vizând consolidarea capacităţii de apărare antiaeriană, cu accent pe coordonarea şi intensificarea eforturilor în domeniul apărării pentru a sprijini ţara vecină, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse. În intervenţia sa, Angel Tîlvăr a reafirmat angajamentul României de a continua sprijinul internaţional oferit Ucrainei de la începutul războiului”, anunţă MApN.

Ministrul apărării a apreciat colaborarea foarte bună cu statele membre în cadrul asigurat de formatele multinaţionale de sprijin.

„Am salutat iniţiativa doamnei ministru Ollongren de a avea acest dialog de substanţă, împreună cu secretarul apărării Austin şi ministrul Umerov. Am reuşit, într-un timp foarte scurt, să operaţionalizăm Centrul European de Instruire F-16, un proiect cu relevanţă foarte mare şi pentru Ucraina. Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care şi România este parte. I-am asigurat pe aliaţii şi partenerii noştri că se pot baza pe România în cadrul acestui efort internaţional“, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Referitor la asigurarea în continuare a sprijinului pentru forţele armate ucrainene cu sisteme suplimentare de apărare antiaeriană, oficialul român „a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii multinaţionale pentru asigurarea sustenabilităţii capabilităţilor antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federaţiei Ruse asupra infrastructurii civile şi militare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, 20 iunie, o şedinţă a CSAT. Pe ordinea de zi se află analiza privind posibilitatea transferului unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici