Tinerii se simt dezamăgiţi de politică şi de societate, arată un studiu global

Studiul a vizat, printre altele, perspectiva scrutinului prezidenţial din noiembrie din SUA şi alte alegeri din acest an, precum cele europarlamentare.

119 afișări
Imaginea articolului Tinerii se simt dezamăgiţi de politică şi de societate, arată un studiu global

Tinerii se simt dezamăgiţi de politică şi de societate, arată un studiu global

Agenţia internaţională de cercetare Glocalities i-a chestionat pe respondenţi pentru a determina poziţia lor pe o scală între "speranţă" şi "dezamăgire", iar pe o alta, între "control" şi "libertate". În cadrul cercetării au fost realizate peste 300.000 de sondaje în 20 de ţări, relatează Reuters.

Tinerii se simt dezamăgiţi de politică şi de societate, a declarat Martijn Lampert, director de cercetare la Glocalities. Acesta a adăugat că "dezamăgirea în rândul tinerilor din SUA o depăşeşte cu mult pe cea a tinerilor din ţările UE".

În total, 14.526 de americani au fost intervievaţi între 2014 şi 2023, dintre care 2.242 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

La nivel mondial, "sentimentele de deznădejde, dezamăgirea societăţii şi revolta împotriva valorilor cosmopolite explică în parte ascensiunea partidelor radicale de dreapta", a declarat Lampert.

Îngrijorările cele mai frecvente, potrivit studiului, sunt legate de perspectivele din carieră, de securitatea financiară şi de educaţie. Cercetarea a relevat că femeile sunt ceva mai optimiste decât bărbaţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici