Titus Corlăţean acuză PNL că vrea să acopere scandalul din Ministerul Sănătăţii prin contestarea procedurii de vot din Senat

PNL contestă la CCR modul prin care Senatul a modificat regulamentul astfel încât aleşii să participe online. Vicepreşedintele Senatului, Titus Corlăţean, acuză liberalii că încercau, de fapt, să acopere scandalul privind demisia ministrului Sănătăţii.

291 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean acuză PNL că vrea să acopere scandalul din Ministerul Sănătăţii prin contestarea procedurii de vot din Senat

Titus Corlăţean acuză PNL că vrea să acopere scandalul din MS prin contestarea procedurii de vot din Senat

Senatul a schimbat regulamentul pentru a putea funcţiona de la distanţă. 25 de senatori PNL au ales să nu voteze. Liberalii au contestat procedura de vot prin telefon în şedinţa de joi.

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Titus Corlăţean spune că procedura a fost agreată, în urmă cu două zile, de întreaga conducere a forului legislativ, inclusiv de aleşii PNL.

„Domniile lor ne solicitau să convocăm o şedinţă cu prezenţă fizică, ceea ce în mod evident că contravine ordinelor militare adoptate de către propriul Guvern al PNL şi în egală măsură încercând probabil să acopere scandalul zilei legat de demiterea ministrului Sănătăţii”, a afirmat Corlăţean.

Partidul Naţional Liberal a anunţat că va sesiza CCR cu privire la procedura prin care a fost adoptat noul regulament.

„Liberalii nici măcar n-au fost capabili să facă încadrarea corectă în articol de regulament”, a adăugat vicepreşedintele Senatului.

Senatorii au adoptat cu 103 voturi "pentru" şi o abţinere modificarea regulementului de funcţionarea, astfel încât aleşii să poată participa, online, la şedinţele de plen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici