Toader: Este decizia lui Botiş dacă demisionează, legal nu are niciun fel de problemă

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, susţine că din punct de vedere legal ministrul Muncii, Ioan Botiş, nu are "niciun fel de problemă" privind situaţia ONG-ului care a primit fonduri europene şi la care consilier de proiect este soţia sa, însă e decizia ministrului dacă demisionează.

24 afișări
Imaginea articolului Toader: Este decizia lui Botiş dacă demisionează, legal nu are niciun fel de problemă

Toader: Este decizia lui Botiş dacă demisionează, legal nu are niciun fel de problemă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Este problema lui dacă demisionează, din punct de vedere legal nu are niciun fel de problemă. Este decizia lui dacă demisionează sau nu, el a fost un ministru foarte bun, a ţinut de reformă ca un munte", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX Mircea Toader.

Un ONG are sediul acasă la Ioan Botiş, iar soţia ministrului este consilier la acelaşi ONG pentru un proiect finanţat din fonduri UE prin Ministerul Muncii, reprezentantul Guvernului menţionând că ar putea să demisioneze dacă aceasta se dovedeşte a fi o problemă de moralitate.

Potrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş. Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Minstrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că din punct de vedere juridic nu are nicio legătură cu ONG-ul care a primit fonduri UE şi la care consilier de proiect este soţia sa, menţionând că nu există conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

"Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii", a spus Botiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici