Toro T. Tibor: PPMT va continua lupta pentru autonomie şi federalism

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, declară că formaţiunea pe care o conduce va continua lupta pentru autonomie şi federalism, cele două teme devenind "elemente importante ale discursului public din România".

245 afișări
Imaginea articolului Toro T. Tibor: PPMT va continua lupta pentru autonomie şi federalism

Toro T. Tibor (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Toro T. Tibor a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că PPMT a finalizat o campanie electorală de succes, care arată că susţinerea formaţiunii a crescut cu 29 la sută.

"PPMT a finalizat o campanie electorală de succes, iar rezultatele alegerilor parlamentare arată că susţinerea PPMT a crescut cu 29 la sută. Niciun vot dat pentru PPMT nu este vot pierdut, deoarece cele 59.000 de sufragii obţinute la nivel naţional reprezintă susţinerea conştientă a cauzei federalismului şi a autonomiei. PPMT va continua lupta pentru autonomie şi federalism. Este un succes faptul că PPMT a reuşit să introducă tema federalismului şi a autonomiei pe ordinea de zi a politicii din România, cele două teme devenind elemente importante ale discursului public din România”, a spus Toro.

Acesta şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "campania demobilizatoare a UDMR", afirmând, totodată, că Uniunea nu a avut un mesaj politic "pozitiv", concentrându-se asupra decredibilizării candidaţilor PPMT.

"Este regretabil faptul că, în timp ce PPMT şi-a fixat ca scop intrarea în Parlament a două partide maghiare, UDMR susţinea că voturile date pe PPMT reprezintă voturi pierdute şi date românilor, ceea ce a avut un efect demobilizator în rândul maghiarilor. Din această cauză există pericolul ca cetăţenii să devină indiferenţi în cazul în care Ţinutul Secuiesc va fi divizat în trei în cadrul reorganizării regiunilor României", a subliniat preşedintele PPMT.

În ceea ce priveşte o posibilă coaliţie USL - UDMR, Toro T. Tibor a susţinut că s-a făcut un "pact secret" între cele două formaţiuni.

"Cei care îi speriau pe maghiari spunând că voturile date PPMT sunt, de fapt, voturi date românilor, purtau în acelaşi timp discuţii chiar cu partidul de guvernământ românesc", a conchis Toro.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declara, luni, că PPMT nu a reuşit să câştige nici măcar un colegiu uninominal în Transilvania, în schimb a compromis şansele ca pentru prima dată în ultimii 22 de ani Colegiul Covasna - Întorsura Buzăului să fie adjudecat de un candidat maghiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici