Traian Băsescu, agent pentru Republica Moldova. Fostul preşedinte al României, cerere către UE

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a cerut, miercuri, într-o intervenţie în Plenul Parlamentului European, ca Uniunea Eeuropeană să acorde Republicii Moldova statut de „ţară candidată pentru aderare”, menţionând că „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”.

10729 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, agent pentru Republica Moldova. Fostul preşedinte al României, cerere către UE

Traian Băsescu, agent pentru Republica Moldova. Fostul preşedinte al României, cerere către UE

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Răspunsul impecabil dat de Chişinău în contextul crizei din Ucraina, inclusiv în ceea ce priveşte primirea refugiaţilor ucraineni, este o dovadă clară a faptului că împărtăşim aceleaşi valori şi principii. Republica Moldova a demonstrat prin atitudine şi acţiune că este un stat mai european chiar decât unele dintre statele membre sau candidate”, a spus Traian Băsescu în PE.

Fostul preşedinte al României atrage atenţia că statutul de „stat partener” nu dă nici un fel de certitudine asupra viitorului Republicii Moldova ca stat şi nu poate da certitudini pentru viitor nici cetăţenilor ţării.

„Strivită cu tot cu cetăţenii săi între interesele a două blocuri gigantice, Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă, mica repubnică pro-europeană, are la frontiera de Est Armata Rusă, iar la frontiera de West o Uniune Europeană care ezită să-i acorde statutul de „ţară candidată”. Trebuie să înceteze politica concesiilor făcute Rusiei pe seama şi în detrimentul statelor din Estul Europei. La ce au dus concesiile repetate făcute Moscovei în ultimii 30 de ani? La o Rusie agresivă care a invadat neprovocat Ucraina şi a declanşat un război şi un dezastru umanitar ce ameninţă pacea şi stabilitatea Europei şi a lumii. De aceea, cer ca Uniunea Europeană să acorde Republicii Moldova statutul de „ţară candidată pentru aderare la UE”, în conformitate cu art.49 din Tratatul Uniunii Europene”, a mai spus Traian Băsescu în intervenţia sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
băsescu,
moldova,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici