Trei zile fără reglementări, din 15 mai: "Se pot produce adevărate tragedii". Guvernul, criticat pentru deciziile întârziate

  • Robert Cazanciuc afirmă că pot exista tragedii, din cauza lipsei de responsabilitate a Guvernului
  • Vicepreşedintele Senatului spune că vor exista trei zile când nu vei avea reguli clare pe care să le urmezi, până la intrarea în vigoare a legii privind starea de alertă
  • Proeictul privind instaurarea stării de alertă intră la vot decizional, la Camera Deputaţilor, mâine
18771 afișări
Imaginea articolului Trei zile fără reglementări, din 15 mai: "Se pot produce adevărate tragedii". Guvernul, criticat pentru deciziile întârziate

Trei zile fără reglementări. Avertismentul vicepreşedintelui Senatului despre intrarea în starea de alertă

Vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc spune că în cele trei zile până la intrarea în vigoare a legii privind instaurarea stării de alertă, nu vor exista reguli clare pe care să le urmezi, de vină fiind Guvernul, fiindcă a venit târziu cu proiectul.

„Au avut la dispoziţie trei săptămâni să vină cu un proiect de lege clar, care să intre în vigoare în timp util. Nu au făcut acest lucru şi au creat singuri posibilitatea de a avea un interval de trei zile fără niciun fel de reglementare. Din păcate, se poate ajunge la adevărate tragedii în perioada următoare, cauza iresponsabilităţii Guvernului liberal.”

Cazanciuc spune că în acest caz, în zilele de aşteptare, Guvernul poate emite o OUG sau preşedintele ar putea prelungi starea de urgenţă, dar ambele variante ar fi neconstituţionale.

Proiectul primeşte vot final miercuri, dar preşedintele nu poate promulga legea mai devreme de 15 mai. E nevoie de trei zile de la intrarea în Monitorul Oficial pentru ca prevederile ei să se aplice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici