Trump avertizează Iranul din cauza atacurilor cu rachete lansate asupra ambasadei americane din Irak

  • Preşedintele Donald Trump a avertizat Iranul în consecinţa atacului cu rachete lansat asupra ambasadei americane din Irak.
  • Avertismentul vine la câteva zile distanţă după ce oficalii americani suspectau miliţiile irakiene susţinute de Iran că ar fi lansat un baraj de rachete asupra Ambasadei SUA din Bagdad.
  • Administraţia Trump a ordonat în noiembrie reducerea trupelor americane în Irak de la 3.000 la 2.500 până la jumătatea lunii ianuarie.
6319 afișări
Imaginea articolului Trump avertizează Iranul din cauza atacurilor cu rachete lansate asupra ambasadei americane din Irak

Sursa foto: profimedia

Grupul comitetului principal, inclusiv secretarul în funcţie al apărării Chris Miller, secretarul de stat Mike Pompeo şi consilierul pentru securitate naţională Robert O'Brien s-au întâlnit la Casa Albă pentru a discuta cu preşedintele Donald Trump despre situaţia tensionată din Irak, creată pe fondul atacului cu rachete de duminica trecută.

Avertismentul, emis pe Twitter pe 23 decembrie, a venit după ce oficialii de top ai securităţii naţionale americane s-au întâlnit pentru a pregăti o serie de opţiuni pe care să le propună preşedintelui pentru a descuraja orice atac asupra intereselor SUA în Irak.

„Ambasada noastră din Bagdad a fost lovită duminică de mai multe rachete. Trei rachete nu au reuşit să fie lansate. Ghici de unde erau: IRAN ”, a scris Trump deasupra unei imagini în care susţine că proiectilele ar proveni din Iran.

În cadrul aceleiaşi postări, preşedintele american a punctat: „Acum auzim discuţii despre atacuri suplimentare împotriva americanilor din Irak. Câteva sfaturi prietenoase pentru sănătatea Iranului: Dacă un american este ucis, voi răspunde Iranului. Gândiţi-vă bine ”

Evoluţiile din Irak vin pe măsură ce Trump creşte presiunea asupra Iranului înainte de predarea mandatului către Joe Biden, care a promis în timpul alegerilor că va încerca să reînvie diplomaţia cu Teheranul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici