Tudorel Toader: Am discutat cu Horodniceanu în legătură cu posibilitatea sesizării din oficiu pe arhiva SIPA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că a discutat cu procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, în legătură cu posibilitatea sesizării din oficiu privind arhiva SIPA.

195 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Am discutat cu Horodniceanu în legătură cu posibilitatea sesizării din oficiu pe arhiva SIPA

Tudorel Toader: Am discutat cu Horodniceanu în legătură cu posibilitatea sesizării din oficiu pe arhiva SIPA

"Astăzi am discutat cu domnul procuror Daniel Horodniceanu în legătură cu posibilitatea sesizării din oficiu privind arhiva SIPA !", a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, procurorii DIICOT au anunţat deja că au început urmărirea penală in rem, în dosarul privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi neglijenţă. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileţ.

"Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat" şi "neglijenţa care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat, precum şi neglijenţa care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informaţii" sunt infracţiunile pe care le investighează DIICOT.

Judecătorul Cristi Danileţ a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să facă cercetări după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic, magistratul susţinând că nu a sustras, copiat, stocat sau dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate din arhiva SIPA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici