Liderii PSD din ţară, bulversaţi după anunţul că ar putea fi schimbat premierul. Vice Gorj: L-am votat cu drag şi încredere că îşi va duce mandatul cel puţin patru ani

Liderii PSD din ţară au reacţionat în legătură cu faptul că Liviu Dragnea i-ar fi cerut premierului Sorin Grindeanu să demisioneze, dar cei mai mulţi sunt reticenţi în a spune pe cine văd în funcţia de prim-ministru. Un lider de la Gorj îl consideră pe Sorin Grindeanu ”cel mai potrivit”.

2144 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD din ţară, bulversaţi după anunţul că ar putea fi schimbat premierul. Vice Gorj: L-am votat cu drag şi încredere că îşi va duce mandatul cel puţin patru ani

Liderii PSD din ţară, bulversaţi după anunţul că ar putea fi schimbat premierul. Vice Gorj: L-am votat cu drag şi încredere că îşi va duce mandatul cel puţin patru ani

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu ştie dacă informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să demisioneze este reală, dar îl consideră pe actualul premier ”cel mai potrivit”.

”Sunt la primul mandat şi când am votat Guvernul PSD l-am votat cu drag şi cu încredere că îşi va duce mandatul cel puţin patru ani. Nu mă aştept să vină alt prim-ministru, eu îmi doresc să-şi continue mandatul domnul Grindeanu, mai ales că a făcut o mare parte din programul de guvernare, să-l ducă la îndeplinire şi să dea Dumnezeu să stea mai mult de patru ani. Nu îmi doresc nicio remaniere, nu îmi doresc schimbarea prim-ministrului”, a spus deputatul Alin Văcaru.

Un alt vicepreşedinte al PSD Gorj, Bebe-Viorel Ionică, a declarat că dacă Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt miniştrii care au trecut evaluarea pot fi consideraţi ”calificaţi” pentru funcţia de premier.

”Am înţeles de la dumneavoastră că domnul preşedinte Dragnea ar fi făcut evaluarea şi i-ar fi cerut demisia premierului Grindeanu, probabil că per total Guvernul are probleme de rămânere în urmă în ceea ce înseamnă realizarea programului de guvernare. Faptul că cei trei miniştri au trecut cu bine acest examen de evaluare îi califică pentru funcţia de prim-ministru, având în vedere faptul că până la urmă şi-au realizat obiectivele pe care le-au avut în programul de guvernare. Din punctul meu de vedere, cred că oricare dintre cei trei miniştri ar putea să fie premier”, a spus Bebe-Viorel Ionică.

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nu crede că premierul Sorin Grindeanu îşi va da demisia şi nici că i se cere acest lucru.

”Nu contest că trebuie analizată activitatea unor miniştri, dar, aşa cum am avut şi ieri şedinţa de partid şi a fost în Comitetul Executiv al PSD Timiş votată în unanimitate susţinerea pentru premier, sunt ferm convins că şi la nivel naţional va avea în continuare susţinerea”, a afirmat preşedintele executiv al PSD Timiş.

Întrebat dacă ar fi mai potrivit ca premier unul dintre cei trei miniştri care au trecut evaluarea PSD, Călin Dobra a răspuns că, în opinia sa, Sorin Grindeanu va rămâne prim-ministru.

”Nu cred că domnului Grindeanu îi va fi cerută demisia şi nici nu-şi va da demisia. Cred că şi-a asumat un rol foarte important şi are o misiune de a duce programul de guvernare la îndeplinire şi sunt ferm convins că-şi va continua această misiune”, a afirmat Călin Dobra.

Luni seara, cei 59 de primari PSD din judeţul Timiş au participat la o şedinţă a Comitetului Executiv judeţean, convocată la solicitarea lor, la finalul căreia a fost adoptată o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu, care va fi trimisă comitetului executiv naţional al partidului.

La rândul său, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că problemele vor fi tranşate miercuri.

Pot să spun că aştept şedinţa CEX de mâine (miercuri - n.r.), când vom avea mai multe date, vom fi consultaţi. Vom vedea atunci”, a spus Bogdan Toader.

Întrebat despre cei trei miniştri care au trecut evaluarea, liderul social-democraţilor prahoveni s-a declarat mulţumit de toţi trei.

“De domnul Daea sunt mai mult decât mulţumit. A venit de mai multe ori în judeţul Prahova, a verificat programul de tomate, fermierii mi-au spus că sunt mulţumiţi că s-au plătit banii la timp. Mai sunt câţiva miniştri care au făcut o activitate decentă, dar sunt unii, cum ar fi ministrul Transporturilor, de care nu sunt încântat. (...) Olguţa Vasilescu s-a ţinut de cuvânt, iar Carmen Dan a venit de două ori în Prahova şi pot să spun că am trecut cu bine peste două situaţii grele de cod hidrologic”, a spus Toader.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, întrebat şi el care dintre cei trei miniştri care au trecut evaluarea ar fi mai potrivit ca prim-ministru, a declarat că nu ştie despre ce evaluări este vorba.

"În primul rând nu ştiu despre ce evaluare vorbiţi, dar dacă tot aţi deschis acest subiect, eu pot să fiu subiectiv, pentru că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Apărare, am o colaborare foarte bună cu doamna ministru Carmen Dan, aşa că nu aş putea să spun alt nume. (...) Văd că sunteţi foarte, foarte grăbiţi, dar cred că lucrurile trebuie aşezate şi lăsate la latitudinea noastră, a celor de la PSD”, a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Potrivit unor surse politice, liderul PSD Liviu Dragnea i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să demisioneze, însă acesta a refuzat.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că doar trei miniştri ar fi trecut cu bine evaluarea, iar aceştia sunt Lia Olguţa Vasilescu (Ministerul Muncii), Carmen Dan (Ministerul de Interne) şi Petre Daea (Ministerul Agriculturii).

Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia, şi i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiţii, premierul respingând cererea, potrivit unor surse.

În plus, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt cei trei miniştri care au trecut evaluarea, ceilalţi membri din Cabinetul Grindeanu nereuşind să se încadreze în cerinţele partidului.

Liviu Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici