Video EVALUAREA miniştrilor Cabinetului Grindeanu. Ministrul Sănătăţii: Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu îmi e teamă că acest guvern ar putea pica/ Ce declară ceilalţi miniştri

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat pentru Mediafax că nu i s-a cerut demisia şi a precizat că nu se teme că guvernul Grindeanu ar putea pica. Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt cei trei miniştri care au trecut evaluarea, ceilalţi membri din Cabinetul Grindeanu nereuşind să se încadreze în cerinţele partidului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

1135 afișări

"Nu mi-a cerut nimeni demisia, nu îmi este teamă că acest guvern ar putea pica", a spus Florian Bodog.

Şi ministrul Afacerilor Interne este optimist în ceea ce priveşte evaluarea făcută de partid. Carmen Dan, al cărui nume a fost vehiculat în spaţiul public ca posibil înlocuitor al lui Sorin Grindeanu, a declarat că nu i s-a propus să fie premier, fără a preciza dacă ar accepta postul.

Precizările vin în contextul informaţiilor referitoare la întâlnirea pe care liderul PSD Liviu Dragnea ar fi avut-o luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia. Surse politice au declarat pentru Mediafax că Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze, invocând întârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare şi Investiţii.

Premierul ar fi respins cererea lui Dragnea de a pleca din fruntea Guvernului, au mai relatat sursele citate.

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Petrea: Îmi dau demisia din funcţia de ministru dacă partidul îmi cere

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a declarat, marţi, că îşi va demisia din această funcţie dacă i se va cere de către partid.

Dacă partidul îmi cere să îmi dau demisia, evident că mi-o dau pentru că partidul m-a pus acolo, nu este o funcţie adusă de acasă”, a spus Petrea.

Întrebat dacă şi premierul Grindeanu ar trebui să procedeze la fel, Petrea a spus că aceasta este o discuţie pe care ar trebui să o facă premierul cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă premierul Grindeanu ar trebui să plece din funcţie, Petrea a spus: „Nu e o decizie pe care să o iau eu, o va lua CExN , mâine”

El a mai spus că şi-a depus demisia în alb, ca toţi miniştrii, la preluarea mandatului, la SGG, fiind un act „simbolic”.

Petrea a mai arătat că nu a primit nicio solicitare de a demisiona şi nici evaluarea activităţii sale de ministru.

„Nu ştiu dacă s-a terminat evaluarea, nu am primit evaluarea”, a spus Petrea.

Dobre: Suntem la dispoziţia CExN al PSD. Dragnea va anunţa concluziile evaluării miniştrilor

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat, marţi, că toţi miniştrii din Guvernul Grindeanu se află la dispoziţia CExN al PSD, care se va reuni miercuri şi unde liderul partidului, Liviu Dragnea, va anunţa concluziile evaluării miniştrilor.

După ce va fi finalizată evaluarea, va fi anunţată de către preşedintele partidului şi atâta tot. Cel care trebuie să comunice este preşedintele PSD. Mâine se discută în CExN şi noi suntem la dispoziţia CEX. În momentul respectiv se vor anunţa concluziile de către domnul preşedinte şi după aceea vom vedea următoarele etape pe care o să le parcurgem”, a spus Dobre.

Întrebat dacă îşi va da demisia din Guvern dacă i se va cere, Dobre a răspuns: „În momentul în care se va termina aceasta evaluare, avem de trecut mâine prin şedinţa CExN, şi în momentul acela se vor anunţa concluziile de către preşedintele partidului”.

El a mai spus că şi-a depus demisia în alb, ca toţi ceilalţi miniştri, la momentul formării Guvernului, menţionând că a depus-o la PSD.

Este o demisie, devine activă în momentul în care se înregistrează”, a susţinut Dobre.

El a mai spus că nu există întârizieri la ministerul Turismului în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare.

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a declarat, marţi, că îşi va demisia din această funcţie dacă i se va cere de către partid.

Lia Olguţa Vasilescu a trecut evaluarea, ceilalţi membri din Cabinetul Grindeanu nu au reuşit să se încadreze în cerinţele partidului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Nu ştiu ce notă am. Ştiu că am trecut evaluarea. De fapt nu am avut niciun fel de emoţii pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat şi mai sunt 39 până la sfârşitul acestui an, dar nu am ieşit din termen”, a declarat marţi Lia Olguţa Vasilescu, confirmând aşadar că a trecut de evaluarea din partid.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Carmen Dan, ministrul de Interne sunt ceilalţi doi membri ai Executivului care au trecut evaluarea, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici