Tudose: Cred că numărul ministerelor trebuie să înceapă cu unu. În caz contrar, plec acasă

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că îşi doreşte o restructurare a Executivului pentru a reduce birocraţia, numărul actual de ministere fiind prea mare, iar dacă va întâmpina dificultăţi în coaliţia de guvernare înseamnă că ”trebuie să plece acasă”.

3671 afișări
Imaginea articolului Tudose: Cred că numărul ministerelor trebuie să înceapă cu unu. În caz contrar, plec acasă

Tudose: Cred că numărul ministerelor trebuie să înceapă cu unu. În caz contrar, plec acasă

”Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. Şi atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puţine. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu. Apoi, s-au creat în teritoriu o mulţime de structuri care ţin de acelaşi minister, o mulţime de pui. Mi-aş dori (să fie - n.r.) cam comasate înapoi”, a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că trebuie aplicat principiul ”să alerge hârtia, nu tu pe la o mulţime de instituţii”.

Întrebat dacă restructurarea Guvernului nu face parte dintr-o agendă politică, premierul a fost ferm: ”Eu nu fac parte din nicio tabără”.

”Eu sunt membru PSD. Atât. Noi ne-am angajat, eu m-am angajat că vom face şi acest lucru - debirocratizare şi o funcţionare mult mai coerentă a instituţiilor statului. Ne-am apucat de lucrul ăsta. Dacă deranjează şi unii nu sunt de acord şi speculează că sunt tabere, am înţeles. Ce vreţi să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu aşa gândesc. Stau în funcţia asta cât timp simt că pot să fac ceea ce simt că trebuie să fac. Dacă nu mai pot să fac lucrul ăsta, plec acasă”, a adăugat Mihai Tudose, precizând că simte că trebuie să facă această restructurare.

De asemenea, el a fost întrebat şi despre eventualitatea în care va întâmpina dificultăţi în coaliţia de guvernare.

”Eu nu spun că am dreptate, dar eu aşa sunt. Dacă se consideră că nu am dreptate, se consideră că trebuie să plec acasă. Poate altcineva înţelege mai bine decât mine, să vină altcineva să gestioneze mamutul ăsta şi să o ducem în continuare aşa, la nesfârşit, eventual să mai facem încă zece structuri sau încă patru ministere”, a conchis Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici