Turcan acuză Guvernul că a dat Uniunii Armenilor statutul de organizaţie de utilitate publică

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a acuzat, marţi, Executivul, că a dat Uniunii Armenilor din România în şedinţa din 4 noiembrie, statut de organizaţie de utilitate publică, cu avizul ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, preşedinte al organizaţiei, aflat "într-un grav conflict de interese".

45 afișări
Imaginea articolului Turcan acuză Guvernul că a dat Uniunii Armenilor statutul de organizaţie de utilitate publică

Turcan acuză Guvernul că a dat Uniunii Armenilor statutul de organizaţie de utilitate publică (Imagine: Mediafax Foto)

"Uniunea Armenilor din România a primit statutul de organizaţie de utilitate publică în şedinţa din 4 noiembrie a Executivului, cu avizul lui Varujan Vosganian, odată cu dreptul de a i se atribui în folosinţă gratuită bunuri proprietate publică", se arată într-un comunicat de presă al vicepreşedintelui PDL, remis MEDIAFAX.

Ea menţionează că "aceleaşi privilegii au fost acordate în urmă cu o lună Institutului pentru Studii Liberale, al cărui fondator este premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi, în iulie, fundaţiei Institutul Social Democrat Ovidiu Şincai, condusă de Adrian Năstase şi Adrian Severin".

"Domnul Tăriceanu spune că nu există bani pentru profesori şi că nu amanetează viitorul românilor, însă dânsul, din postura de prim ministru, se crede stăpân discreţionar al banului public pe care îl împarte după bunul plac prietenilor şi clienţilor politici. C.P. Tăriceanu nu poate să amaneteze viitorul românilor pentru că ne-a amanetat prezentul", arată Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL afirmă că "acordarea statutului de utilitate publică organizaţiei al cărui preşedinte este ministrul finanţelor, cel care se află într-un grav conflict de interese fiind şi cel care a avizat actul normativ votat de guvern, este o nouă dovadă a faptului că guvernarea PNL-PSD a depăşit orice limită a decenţei, moralităţii şi bunului simţ".

"Gestul face parte din seria de pomeni clientelare cu care guvernul Tăriceanu ne-a obişnuit. Frăţia clandestină PSD-PNL s-a consumat în multe momente, dar trebuie amintit că unele dintre acestea sunt şi cele în care a acordat statut de utilitate publică organizaţiei patronată de soţia dlui Geoană şi celei a PSD. Este incredibil cum guvernul Tăriceanu încalcă legea acordând statut public Institutului de Studii Liberale ca şi celui Social Democrat, în condiţiile în care legea spune că nu se acordă acest statut organizaţiilor care desfăşoară activităţi politice", se mai arată în comunicatul PDL.

Turcan precizează că "se aşteaptă ca, în ultimele zile de mandat pe care Guvernul Tăriceanu le mai are la dispoziţie, să declare de utilitate publică şi organizaţia soţiei lui Tăriceanu, după modelul Adrian Năstase, ce a acordat bani publici organizaţiilor pe care el le conducea, dar şi continuând în buna tradiţie pe care însuşi premierul a promovat-o atunci când i-a făcut un favor domnului Geoană, soţiei acestuia şi întregului PSD".

"Invităm toate organizaţiile şi asociaţiile care de ani de zile lucrează în beneficiul comunităţii să se adreseze guvernului PNL-PSD şi să ceară obţinerea statutului de utilitate publică. Vom vedea astfel diferenţa între o organizaţie cu bune intenţii, cinstită şi onorabilă, dar fără susţinere politică, care nu va ajunge decât până la uşa guvernului şi organizaţii si grupuri de interese care, în schimb, reuşesc să ajungă chiar pe masa guvernului, fără mare efort şi mari realizări. Aceasta este România pe care o «patronează» domnul Tăriceanu", mai precizează Raluca Turcan în comunicatul de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici