Turcan: Îl susţin pe Predoiu pentru că vrea un PDL puternic, în timp ce Falcă nu mai vede un PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că îl susţine pe Cătălin Predoiu în cursa pentru desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, deoarece proiectul acestuia vorbeşte despre "un PDL puternic", în timp ce Gheorghe Falcă "nu mai vede un PDL".

224 afișări
Imaginea articolului Turcan: Îl susţin pe Predoiu pentru că vrea un PDL puternic, în timp ce Falcă nu mai vede un PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că îi apreciază pe ambii candidaţi rămaşi în cursa internă pentru desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu îi apreciez pe amândoi. Gheorghe Falcă are meritele lui, este primarul Aradului, şi-a făcut chiar un centru de putere PDL în Arad, are un management eficient al instituţiei Primăriei Aradului. Însă, Cătălin Predoiu a venit în PDL când partidului îi era greu, era slăbit şi zdruncinat şi atacat chiar din interior şi a ales ca rezultatele muncii lui să le pună în fruntea organizaţiei PDL şi în slujba PDL. De asemenea, merită toată consideraţia şi admiraţia noastră ca membri de partid", a declarat Turcan.

Ea a afirmat că "în această competiţie internă nu este neapărat vorba de persoane, Cătălin Predoiu versus Gheorghe Falcă, ci este vorba de nişte proiecte de ţară, despre cum ar trebui să arate România condusă de cei doi în cazul în care vor ajunge preşedinte al României şi ce instituţii politice văd în spate".

"Cătălin Predoiu vede un PDL puternic, un PDL cu organizaţii funcţionale, un PDL profesionalizat şi recredibilizat, în timp ce Gheorghe Falcă vede... nu mai vede un PDL. Şi atunci, evident că încrederea mea şi sprijinul meu merg spre proiectul care vizează întărirea Partidului Democrat Liberal, ajungerea lui la vârful celor mai puternice partide de dreapta din România", a susţinut Turcan.

Referitor la unitatea dreptei, ea a afirmat că proiectul nu este credibil decât dacă adepţii lui demonstrează că respectă PDL.

"Eu cred că pentru a fi credibil acest proiect trebuie, în primul rând, să dovedeşti că respecţi PDL. Foarte multe persoane care acum vorbesc de unitatea dreptei au rupt PDL, cel mai important partid de dreapta, iar acum spun că, unindu-ne, vom fi mai puternici. Eu cred că este o lipsă de logică şi, în acelaşi timp, pare lipsit de credibilitate. Mai credibil ar fi să spună direct: vrem din nou să fim la conducerea PDL, vrem din nou să găsim o şmecherie politică să fim la conducerea Partidului Democrat Liberal şi, în felul acesta, cu siguranţă, ar fi mai credibili. Însă nu poţi să te aştepţi să fii credibil vorbind despre unitatea dreptei, atât timp cât tu ai rupt din PDL şi ai fărâmiţat dreapta până în acest moment", a afirmat Turcan.

Peste 20.000 membri ai PDL din cele şase judeţe ale regiunii de Nord-Vest sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru Preşedinţia României, cei doi candidaţi rămaşi în cursă, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, prezentându-şi până atunci programul în faţa filialelor.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat deja în regiunea Nord-Est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

În 9 noiembrie vor fi organizate alegeri în regiunea Centru, în timp ce în 16 noiembrie în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din Diaspora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici