Turcan: Legea educaţiei nu este un test politic pentru PDL, ci un obiectiv de reformă al coaliţiei

Legea educaţiei nu este un test politic pentru PDL, ci un obiectiv de reformă al coaliţiei, declară vicepreşedintele democrat-liberal Raluca Turcan, care menţionează că soluţiile politice pot fi stabilite rapid în coaliţie, iar parlamentarii trebuie să se mobilizeze pentru a susţine reformele.

15 afișări
Imaginea articolului Turcan: Legea educaţiei nu este un test politic pentru PDL, ci un obiectiv de reformă al coaliţiei

Turcan: Legea educaţiei nu este un test politic pentru PDL, ci un obiectiv de reformă al coaliţiei (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Trebuie amintit că Legea Educaţiei este bazată pe Pactul pentru Educaţie care a fost semnat de partide şi partenerii sociali; iar această lege vizează soluţii la problemele din sistemul de Educaţie care, de altfel, se discută de ani de zile. Ideea că PDL are în braţe un cartof politic fierbinte este greşită. Legea Educaţiei nu este o aspirină pentru o durere de cap a PDL sau a UDMR, ci este o soluţie de însănătoşire a sistemului Educaţiei care, de exemplu, să nu mai producă, ca acum, şomeri cu diplomă pe bandă rulantă", spune Turcan, potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de PDL.

În opinia sa, reducerea discuţiei pe acestă lege la "ce materie, în ce limbă se învaţă este o diversiune politico-mediatică a liderilor PNL şi PSD, lipiţi de scaunele de la talk-show-uri, dar absenţi de la locul de muncă din Parlament".

"PDL susţine însănătoşirea sistemului de Educaţie, şi-a asumat atacurile contra proiectului şi în continuare susţine adoptarea cât mai rapidă a unui proiect extrem de important de reformă", menţionează Raluca Turcan.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, există toată voinţa de a împinge înainte reforma sistemului de Educaţie şi există soluţii politice.

Turcan afirmă că aceste soluţii pot fi stabilite rapid în coaliţia de guvernare şi trebuie susţinute de parlamentarii coaliţiei, care trebuie să se mobilizeze din Parlament pentru a susţine reformele Guvernului.

Plenul Curţii Constituţionale, cu majoritate de voturi, a constatat, miercuri, că angajarea răspunderii de către Guvern în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în temeiul art.114 alin.(1) din Constituţie, asupra proiectului Legii educaţiei naţionale este neconstituţională şi a declanşat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, întrucât proiectul de lege se află în proces de legiferare la Senat, în calitate de Cameră decizională.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, la Târgu Mureş, după şedinţa Consiliului Permanent, că Uniunea aşteaptă de la PDL, în următoarele zile, soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fi deblocată Uniunea nu va putea merge "mai departe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici