Turcan: Ponta deraiază de la calea normală, a îmbrăţişat un comportament extremist

Vicepreşedintele PDL, deputatul Raluca Turcan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele PSD, Victor Ponta, "deraiază de la calea normală", a "îmbrăţişat un comportament extremist" şi nu înţelege consecinţele suspendării preşedintelui.

25 afișări
Imaginea articolului Turcan: Ponta deraiază de la calea normală, a îmbrăţişat un comportament extremist

Turcan: Ponta deraiază de la calea normală, a îmbrăţişat un comportament extremist (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Victor Ponta deraiază de la calea normală pe care un lider tânăr de partid ar trebui să meargă. Victor Ponta face un joc care discreditează clasa politică în întregime. A încurajat violenţele de stradă şi a ameninţat preşedintele ţării cu justiţia şi cu suspendarea. Prin aceste acţiuni, Victor Ponta a îmbrăţişat un comportament extremist", a spus Turcan.

Turcan a afirmat că, în lumina actualului comportament, "porecla lui Victor Ponta ar trebui schimbată din micul Titulescu în micul Stalin sau micul Mao".

Întrebată ce părere are despre intenţia lui Victor Ponta de a cere suspendarea preşedintelui, Raluca Turcan a spus că Ponta nu înţelege repercusiunile acestei acţiuni, dar crede că nu se va ajunge aici, în pofida nemulţumirilor populaţiei.

"Mă gândesc dacă Victor Ponta înţelege ceea ce înseamnă suspendarea preşedintelui. Ar atrage după sine explozia cursului valutar, scumpirea creditelor externe pe care România încearcă să le contracteze şi neîncrederea investitorilor străini. În aceste momente, este evident faptul că populaţia are o serie de nemulţumiri, dar eu sunt convinsă că oamenii ştiu să facă diferenţa dintre nişte măsuri nepopulare şi absenţa unor motive constituţionale pentru suspendare", a spus Raluca Turcan.

În privinţa absenţei PSD de la votul Legii Pensiilor, Raluca Turcan a afirmat că partidul condus de Victor Ponta a dat dovadă de demagogie.

"I-au vândut pe pensionari (social-democraţii - n.r.) pentru 127 de miliarde de lei, ceea ce raportat la cei şase milioane de pensionari înseamnă doi lei de pensionar. Un pensionar nu valorează pentru PSD nici cât o găină", a afirmat Turcan.

Aceasta a spus că "PSD a demonstrat că nu îi apără pe pensionari", gândindu-se "doar la interesul propriu".

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici