Turcan: România are cel mai stufos Guvern din istoria recentă, Ponta să îi prezinte schema

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că PDL îl somează pe premierul Victor Ponta să prezinte public schema administraţiei sale, inclusiv reţeaua de consilieri personali şi "să spună românilor cât cheltuie statul să-i ţină pe toţi aceşti oameni în funcţie".

431 afișări
Imaginea articolului Turcan: România are cel mai stufos Guvern din istoria recentă, Ponta să îi prezinte schema

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Din opoziţie, USL susţinea un aparat guvernamental minim. Venit la putere, USL a umflat schema administrativă cât a putut. Avem în acest moment cu trei miniştri mai mult de cât aveau guvernele PDL, cu 14 secretari de stat mai mult decât avea guvernul PDL, fiecare din aceste posturi vine la pachet cu un aparat propriu, consilieri, secretare, şoferi. Guvernul Ponta şi aparatul din jurul său sunt o maşinărie de mâncat bani publici", a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că Guvernul USL a tăiat bani de la investiţii şi a mărit cheltuielile cu personalul aparatului de stat.

"România are în acest moment cel mai stufos Guvern din istoria recentă a României", a spus Turcan.

Potrivit acesteia, Guvernul Ponta este "şi cel mai incompetent şi pătat guvern din ultimii 22 de ani".

Deputatul PDL Elena Udrea acuză Guvernul de ipocrizie în legătură cu cheltuielile de personal din ministere, ea spunând că cel mai scump Guvern din istoria României este şi cel mai neperformant şi că USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi al consilierilor personali.

Udrea a depus, marţi, o declaraţie politică prin care atrage atenţia asupra risipei de care dă dovadă USL când vine vorba de politica de personal a administraţiei centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici