Turcan: Sper că vor exista cândva şi consecinţe pentru eventualele nereguli ale anilor 2007-2008

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan scrie pe blogul său că apreciază "intervenţiile" lui Radu Berceanu care au "pus sub semnul întrebării fapte şi acte" din perioada fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban şi speră să existe "cândva" şi consecinţe pentru eventualele nereguli din 2007-2008.

19 afișări
Imaginea articolului Turcan: Sper că vor exista cândva şi consecinţe pentru eventualele nereguli ale anilor 2007-2008

Turcan: Sper că vor exista cândva şi consecinţe pentru eventualele nereguli ale anilor 2007-2008 (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Sibiu Raluca Turcan a postat, joi, pe blogul său, un text intitulat "Feţele complicităţii", în care se referă la discursul ministrului Berceanu din Parlament, de marţi, în care acesta a vorbit despre nereguli la Ministerul Transporturilor din perioada lui Ludovic Orban.

"Moţiunea de cenzură, respinsă în Parlament, a prilejuit schimburi tăioase de replici între putere şi opoziţie. Remarcabile mi s-au părut intervenţiile ministrului Radu Berceanu. A venit cu exemple concrete, în care a pus sub semnul întrebării fapte şi acte din perioada mandatului fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban. Reieşea că domnul Berceanu are dubii serioase referitoare la oportunitatea sau legalitatea unor mai vechi decizii ministeriale în chestiuni precum Autostrada Transilvania sau Hotelul Astoria. Asemenea exemple sunt exact ceea ce trebuie atunci când se vorbeşte despre risipă, neglijenţă sau corupţie, iar cu asemenea exemple oamenii pot avea o dimensiune mai exactă a acestor fenomene", scrie Raluca Turcan.

Ea întreabă de ce asemenea exemple au apărut abia acum, la un an şi jumătate de la încheierea mandatului lui Ludovic Orban.

"Nu ştiu dacă Radu Berceanu a depus plângeri la Parchet sau la DNA, dar cred că e obligaţia noastră, a tuturor, ca atunci când sesizăm abuzuri să facem plângeri. Eu sper totuşi că vor exista cândva şi consecinţe pentru eventualele nereguli ale anilor 2007-2008", mai scrie Turcan.

Ea precizează că şi-ar dori o astfel de transparenţă în toate ministerele, "fiindcă tăcerile alimentează suspiciunile de complicitate transpartinică: noi nu spunem ce-aţi făcut voi, iar voi nu veţi spune ce-am făcut noi".

"Asemenea pacte ale tăcerii împiedică progresele reale în restrângerea risipei şi a corupţiei din instituţiile publice", susţine vicepreşedintele democrat-liberal.

Deputatul PNL Ludovic Orban a spus marţi la dezbaterea moţiunii de cenzură, referindu-se la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, că "Hoţul strigă hoţii!", iar Berceanu a susţinut că Orban vine cu "poveşti demagogice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici