Turcan: Stânga românească, în italiană "sinistra", va face o regionalizare sinistră

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, la Sibiu, că "stânga românească, «sinistra», în italiană", va face o regionalizare sinistră, care nu ţine cont de principiile europene în domeniu şi care a pornit de sus în jos.

347 afișări
Imaginea articolului Turcan: Stânga românească, în italiană "sinistra", va face o regionalizare sinistră

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "PSD nu trebuie să inventeze apa caldă" în ceea ce priveşte regionalizarea, ci să urmeze principiile Uniunii Europene în domeniu.

"Principiile UE privind regionalizarea sunt istoric/socio-cultural, geografic, economic, de mediu şi populaţie. PDL va susţine regionalizarea propusă de USL, în condiţiile în care se va realiza conform acestor principii", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, regionalizarea trebuie făcută doar pentru "a oferi cetăţeanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost, o regiune trebuie să respecte criteriile pentru finanţarea proiectelor europene".

"Regionalizarea trebuie făcută de jos în sus şi nu aşa cum a început USL - ei au pus o singură întrebare: Care va fi capitala regională? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic? Acela va avea capitală de regiune. Drept dovadă, au propus opt regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au început procesul de regionalizare cu stângul. Stânga românească, în italiană «sinistra» va face o regionalizare sinistră!", a mai declrat Turcan.

Vicepreşedintele PDL a mai afirmat că "USL nu explică unde vor fi capitalele de regiune, ce atribuţii vor avea şi nici cum vor fi alese acestea".

"USL a lansat doar o «fumigenă media» şi toată lumea se ceartă pe ce oraş va deveni capitală de regiune. PDL nu poate susţine ceva ce nu există, ceva ce nu a fost argumentat, nu poate fi părtaş la iresponsabilitatea Guvernului Ponta", susţine Turcan.

Aceasta a afirmat, în contextul în care vicepremierul Liviu Dragnea organizează, joi, la Sibiu, o dezbatere pe tema regionalizării, că speră că "Dragnea vine la Sibiu fie să recunoască faptul că oraşul este îndreptăţit să fie capitală regională, fie să admită că au lansat regionalizarea fără a avea un concept despre cum va arăta".

Vicepremierul Liviu Dragnea organizează, joi, la Sibiu, o dezbatere pe tema regionalizării la care participă aleşi locali şi personalităţi din judeţele Sibiu şi Alba.

Dezbaterea are loc la Biblioteca Judeţeană "Astra" din Sibiu în prezenţa primarului Sibiului Klaus Iohannis şi a lui Mircea Hava, primarul municipului Alba-Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici