Turcan: Sunt mulţi doritori pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidenţiale, însă candidatul îşi câştigă desemnarea, nu o primeşte

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că "sunt mulţi doritori" pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidenţiale, însă candidatul la Preşedinţie "îşi câştigă desemnarea de la partid şi electorat, nu o primeşte sau este numit de cineva".

283 afișări
Imaginea articolului Turcan: Sunt mulţi doritori pentru a reprezenta PDL la alegerile prezidenţiale, însă candidatul îşi câştigă desemnarea, nu o primeşte

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

"Candidatul la Preşedinţie al PDL trebuie să genereze emoţie şi entuziasm atât la nivelul celor care îl votează, cât şi la nivelul celor care aleargă după voturi. În opinia mea, preocuparea trebuie să fie nu despre ce trebuie făcut, ci despre cum trebuie făcut pentru a avea cel puţin un candidat care să joace finala prezidenţială, dacă nu chiar să o câştige. Ştiu că sunt foarte mulţi doritori, însă candidatul la Preşedinţie îşi câştigă desemnarea de la partid şi electorat, nu o primeşte sau este numit de cineva", a precizat Turcan.

În opinia sa, "a avea un candidat la Preşedinţie cunoscut din timp este dezideratul oricărui om politic responsabil".

"Problema PDL şi a altor oameni de dreapta este să găsească acel candidat la Preşedinţie care să mobilizeze energiile electoratului de dreapta în special, să aibă o credibilitate crescută în rândul întregului electorat, precum şi potenţial de creştere la nivelul acestuia. Un alt aspect, care nu este deloc de neglijat, este cel legat de capacitatea acestui candidat de punere în mişcare a motoarelor de partid locale", a mai spus Raluca Turcan.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat marţi că PDL are evident responsabilitatea pentru ca în perioada următoare să-şi desemneze un candidat la Preşedinţie, dar trebuie stabilite mai întâi criteriile pentru cel mai bun candidat şi acesta trebuie să fie din partea dreptei.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.

Întrebat cum comentează afirmaţia democrat-liberalului Cristian Preda potrivit căruia PDL ar trebui să găsească de urgenţă un prezidenţiabil, Ungureanu a spus: "Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda".

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin "acord tacit", el apreciind că urgenţa pentru PDL o reprezintă candidatul la prezidenţiale.

Cristian Preda nu e convins că va avea loc un congres al PDL în primăvară şi le recomandă colegilor săi să găsească urgent un candidat pentru alegerile prezidenţiale: "Nu ştiu dacă va exista cu adevărat o Convenţie. Cred că există nişte urgenţe în momentul ăsta pentru Partidul Democrat Liberal şi urgenţa cea mai clară este cea legată de un candidat la prezidenţiale. Noi tot spunem că Antonescu nu-i bun, dar lumea aşteaptă să spunem şi pe cine îi vom opune lui Antonescu! Mai există, ca urgenţă secundă, dacă vreţi, pregătirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru că premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca împreună cu alegerile europene să se facă, dacă se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, alegerile regionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici