Turcescu: Doar eu şi Codruţa Kovesi am cerut MApN retragerea gradului

Candidatul PMP la Capitală, Robert Turcescu, a declarat, vineri, că alături de procurorul şef al DNA a cerut MApN retragerea gradului care i-a fost acordat, afirmând că sunt singurii care au adresat această solicitare din 2.000 de persoane şi că va semna declaraţia de integritate.

11547 afișări
Imaginea articolului Turcescu: Doar eu şi Codruţa Kovesi am cerut MApN retragerea gradului

Turcescu: Doar eu şi Codruţa Kovesi am cerut MApN retragerea gradului. Mihai Gâdea este şi el colonel

Reluăm ştirea publicată în data de 22 aprilie, la ora 20.35, în forma corectă, rectificând declaraţiile atribuite candidatului PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, referitoare la jurnaliştii aflaţi pe lista celor avansaţi în grad de MApN în anul 2012. 

„(…) Mergeţi până în anul 2012, atunci când a apărut lista coloneilor făcuţi la secret, spuneau la un moment dat anumite televiziuni în frunte cu Antena 3. Era vorba, după aceea am aflat, de 2.000 de nume. Sunt singurul dintre cele 2.000 de nume (…) care am publicat acel livret militar. Pe respectivul livret militar, dincolo de orice fotografie luată de pe net, greşit CNP-ul şi alte astfel de opţiuni, veţi observa că nu există, subliniez, nu există nicio semnătură a subsemnatului. Cele două semnături de acolo sunt semnăturile lui GabriGabriel Oprea, a declarat candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, solicitat să aducă lămuriri cu privire la statutul său de ofiţer acoperit.

Robert Turcescu a afirmat că, alături de Codruţa Kovesi, a cerut MAPN retragerea gradului care i-a fost oferit.

„La acel moment am scris un document, este vorba despre o solicitare către ministrul Apărării de la acea vreme, este vorba despre domnul CCorneliu Dobritoiucăruia i-am cerut public şi prin adresă oficială să retragă orice fel de grad dacă el a fost acordat într-adevăr pe numele subsemnatului, lucru pe care Corneliu Dobriţoiu l-a făcut în cazul meu şi al unei persoane din România, cu care am avut un dialog telefonic, înainte de a face şi dânsa acest lucru, Laura Codruţa Kovesi, care a fost în aceeaşi situaţie ca mine, s-a trezit cu un livret militar, avansată în gard, pe modelul pe care îl practica la vremea respectivă domnul Gabriel Oprea”, a mai spus Robert Turcescu.

Acesta a precizat că în rândul celor 2.000 de colonei sunt şi alte persoane din presă.

"Din cele 2.000 de nume, printre care, dacă aţi dori, aţi putea să observaţi, poate şi acum, nu-i târziu, că sunt şi numeroase alte figuri din presă, unele dintre ele apărând, de asemenea, în continuare la televizor. Dar la vremea respectivă s-a preferat, având în vedere contextul, vă repet, ne aflam în anul 2012, domnul Ponta avea o problemă uluitoare cu doctoratul plagiat şi evident apoi a urmat momentul suspendării, s-a preferat alegerea unor oameni din cele 2.000 de figuri, publice multe dintre ele, pe care le-aţi văzut în mod repetat defilând pe anumite ecrane de televizor. Din 2.000 de persoane avansate la vremea respectivă în an, dar prezentate atunci de domnul Gâdea, de toţi ceilalţi, sau de câţiva dintre ei, doar eu şi doamna Laura Codruţa Kovesi am făcut această solicitare către Ministerul Apărării Naţionale", a precizat Turcescu.

Fostul jurnalist a mai spus că probabil Oprea a luat în calcul activitatea sa jurnalistică.

„Aici, vreau să trag o tuşă, nu ştiu neapărat dacă în apărarea domnului Oprea, dar gândindu-mă la ce a fost în mintea domnului Oprea la acel moment. Da, ca jurnalist am participat la vizite în teatre de operaţiuni din Irak şi Afganistan (…), de asemenea, la solicitarea directorului Colegiului Naţional de Apărare am susţinut în câteva rânduri cursuri pro bono cursanţilor”, explicat fostul jurnalist.

Turcescu a afirmat că nu îi este ruşine cu nimic din ce a făcut în calitate de jurnalist, chiar dacă a fost „uneori mai pătimaş decât ar fi permis fişa postului”. Candidatul PMP la Primăria Capitalei a afirmat că vine în faţa bucureştenilor pentru a prezenta o viziune, un proiect numit „Bucureşti 2030”.

“Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune. Am acceptat să candidez din partea PMP la funcţia de primar general pentru că eu cred cu tărie că a venit momentul unei schimbări”, a declarat Turceascu, adăugând că în 23 de ani a susţinut că “o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici