UCM: Tokes, mai reprezentativ în PE decât necunoscuţii propuşi de UDMR

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, a declarat că episcopul Tokes Laszlo singur este mai reprezentativ în Parlamentul European decât "cei doi iluştri necunoscuţi propuşi de UDMR".

1 afișare
Imaginea articolului UCM: Tokes, mai reprezentativ în PE decât necunoscuţii propuşi de UDMR

UCM: Tokes, mai reprezentativ în PE decât necunoscuţii propuşi de UDMR

UCM, recunoscută susţinătoare a candidaturii epicopului reformat Tokes la Parlamentul European, l-a ajutat pe acesta în strângerea a 140.000 de semnături din partea susţinătorilor.

"Pentru noi, maghiarii din România, şi dacă o luăm din punct de vedere matematic, nu este indiferent dacă ne străduim pentru 5%, cât trebuie să adune cei doi iluştri necunoscuţi reprezentanţi ai UDMR la nivel european, adică un ministru suspendat (Nagy Zsolt) şi unul numit ieri (Iuliu Winkler), sau să adunăm doar 2,8% pentru o personalitate ilustră, istorică, precum Tokes Laszlo", a afirmat preşedintele UCM, Szasz Jeno.

El a adăugat că o personalitate "mai autentică şi mai potrivită" decât episcopul Tokes în Parlamentul European nu există, mai ales pentru faptul că acesta este cunoscut în Europa încă de dinainte de 1989, ca luptător împotriva comunismului şi dictaturii impusă de Nicolae Ceauşescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici