UCM: Următorul pas în lupta pentru autonomie, valorificarea referendumului intern

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, susţine că următorul pas în lupta pentru obţinerea autonomiei teritoriale este valorificarea pe plan intern şi extern a rezultatelor referendumului intern, neoficial, organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

1 afișare
Imaginea articolului UCM: Următorul pas în lupta pentru autonomie, valorificarea referendumului intern

UCM: Următorul pas în lupta pentru autonomie, valorificarea referendumului intern (Sursa: MediafaxFoto)

Potrivit lui Gazda, dacă cei care doresc autonomia Ţinutului Secuiesc vor fi mai hotărâţi în acest demers, şansele de a obţine dezideratul cresc.

Preşedintele organizaţiei locale a Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat, miercuri seara, că organizaţia locală a UCM a sprijinit organizatorii mitingului de simpatie faţă de independenţa provinciei Kosovo deoarece Uniunea apreciază şi consideră că ceea ce s-a întâmplat în Kosovo are o valoare.

"Dacă un popor vrea să obţină suveranitatea şi dacă este unit, are toate şansele ca să obţină acest lucru. Este un mesaj şi pentru comunitatea maghiară. Normal, noi nu vrem să modificăm hotarele, nu vrem un stat independent, noi vrem doar autonomie teritorială fără modificarea hotarelor. Lupta noastră este întemeiată numai pe bază legală, respectăm legile ţării", a subliniat Gazda.

El a adăugat că următorul pas pentru obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc este valorificarea rezultatelor referendumurilor interne organizate de CNS în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

"Avem un referendum organizat de CNS care trebuie valorificat. O să ne adresăm organelor europene, dar şi celor din ţara noastră şi sperăm că dacă vom fi mai hotărâţi în lupta noastră, pe baze legale, vom şi obţine", a conchis liderul local al UCM, Gazda Zoltan.

Consiliul Naţional Secuiesc va face publice, sâmbătă, rezultatele finale ale referendumurilor interne privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Referendumul intern, neoficial, cu urnele mobile, s-a organizat în decurs de un an în scaunele secuieşti din Covasna, Harghita şi Mureş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici