UDMR a decis să-i asigure majoritatea lui Falcă în CL Arad, cerând un post de viceprimar

Conducerea UDMR Arad a decis, vineri, să participe la crearea unei majorităţi favorabile primarului Gheorghe Falcă în Consiliul Local, cerând în schimb Mişcării Creştin Liberale (PDL+PER), din partea căreia a candidat edilul, susţinerea pentru un post de viceprimar.

227 afișări
Imaginea articolului UDMR a decis să-i asigure majoritatea lui Falcă în CL Arad, cerând un post de viceprimar

UDMR a decis să-i asigure majoritatea lui Falcă în CL Arad, cerând un post de viceprimar (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Arad, Levente Bognar, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cadrul organizaţiei judeţene a fost luată decizia de susţinere a primarului Gheorghe Falcă în cadrul CL, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, ambii de la MCL (PDL+PER).

Decizia a fost luată vineri, în cadrul Consiliului Permanent al UDMR Arad.

"S-a luat decizia să colaborăm la nivel de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Arad pentru susţinerea primarului şi a preşedintelui. Ne-am bazat pe colaborarea de până acum cu PDL şi dorim să susţinem mai departe proiectele începute în interesul comunităţii", a declarat liderul UDMR Arad.

Acesta a precizat că în urma înţelegerii cu Mişcarea Creştin Liberală, un post de viceprimar ar urma să revină UDMR, la fel ca şi în mandatul 2008-2012.

UDMR Arad nu a decis formal care va fi numele candidatului pentru un post de viceprimar, însă cel mai probabil postul va fi ocupat tot de Levente Bognar, care a fost viceprimar şi până în prezent, alte nume nefiind vehiculate în organizaţie.

Levente Bognar (56 de ani) este de profesie inginer chimist şi viceprimar al municipiului Arad încă din 2000. Înainte de acest an a mai fost consilier judeţean şi subprefect.

Având sprijinul UDMR, Falcă va avea o majoritate simplă în CL, respectiv 12 mandate (zece ale MCL şi două ale UDMR) din 23 existente.

La Consiliul Judeţean, UDMR nu va obţine nicio funcţie în urma colaborării cu MCL, întrucât până în prezent nu s-a stabilit o majoritate. Aici, USL are 14 mandate, MCL - 13, PPDD - trei, iar UDMR - două. USL şi PPDD pot asigura majoritatea simplă, însă cele două partide nu au anunţat încă o colaborare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici