UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE / Liviu Dragnea: UDMR va păstra posturile ocupate de reprezentanţii săi în ministere

UDRM a semnat, miercuri, un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE, prin care a convenit să sprijine proiectele legislative propuse de Guvern şi să susţină în comun proiectele legislative iniţiate de către parlamentarii PSD-ALDE, respectiv UDMR.

3848 afișări
Imaginea articolului UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE / Liviu Dragnea: UDMR va păstra posturile ocupate de reprezentanţii săi în ministere

UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE / Liviu Dragnea: UDMR va păstra posturile ocupate de reprezentanţii săi în ministere

UPDATE  15:46 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat după consultările de la Palatul Cotroceni că formaţiunea pe care o conduce va vota premierul propus de PSD-ALDE, Sevil Shhaideh.

"Nu avem nicio propunere, dar dacă va fi desemnată persoana propusă de coaliţia PSD-ALDE, conform înţelegii noastre, vom vota", a afirmat liderul UDMR.

El a afirmat din nou că Sevil Shhaideh este un om capabil şi a apreciat că în programul de guvernare ''nu vor fi surprize''.

Totodată, Kelemen Hunor s-a pronunţat pentru redarea credibilităţii Parlamentului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că UDMR va păstra posturile ocupate „în mod tradiţional” de reprezentanţii săi în Executiv, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, menţionând că acest fapt nu echivalează cu participarea la guvernare.

Solicitat să precizeze dacă, în urma semnării protocolului de colaborare parlamentară între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE, UDMR îşi va păstra posturile pe care le deţine acum la nivelul ministerelor şi deconcentratelor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns că acestea au fost ocupate tradiţional de UDMR şi lucrurile nu se vor schimba acum.

„Cred că acele posturi în mod tradiţional au fost ocupate de reprezenanţi de la UDMR, indiferent dacă au fost sau nu la guverare, şi cred că a fost o măsură bună şi înţeleaptă pe care nici noi nu cred că e bine să nu o respectăm. Ştiu că sunt câteva posturi unde, ca şi cutumă, acolo au fost oameni din partea lor”, a explicat Dragnea.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelmen Hunor, a precizat că este vorba de educaţie şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI), unde sunt doi secretari de stat, „mai mult tehnicieni decât oameni politici”, care au fost păstraţi şi de guvernul tehnocrat, şi când UDRM a ieşit de la guvernare în 2014.

„Din acest punct de vedere, lucrurile nu cred că trebuie schimbate. Acest lucru nu înseamnă guvernare în niciun caz. Dacă ai membru în Cabinet, eşti la guvernare, dacă nu, nu eşti la guvernare”, a subliniat Kelemen.

Klaus Iohannis a început consultările cu UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis a început miercuri la ora 15 consultările cu delegaţia UDMR.

Din aceasta fac parte preşedintele Kelemen Hunor şi parlamentarii Cseke Attila şi Korodi Attila.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după ce a semnat acordul de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE, că Sevil Shhaideh reprezintă o propunere de premier care va fi susţinută de către UDMR inclusiv la consultările cu Klaus Iohannis.

Consultările vor continua joi cu PMP şi minorităţile.

UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE

Acordul prevede că părţile semnatare vor susţine ca prioritate demersurile din domeniile educaţiei şi sănătăţii, considerând, de asemenea, ca prioritară bugetarea şi finalizarea infrastructurii de transport rutier la nivel de autostradă prevăzută în programul de guvernare.

Acordul prevede, la punctul 5, că părţile vor urmări îmbunătăţirea legislaţiei în vederea eficientizării procedurilor de retrocedare a proprietăţilor confiscate abuziv în perioada comunistă.

De asemenea, în acord se menţionează că părţile consideră necesară implementarea unei legislaţii care să asigure creşterea veniturilor salariale a angajaţilor din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, în cadrul legii salarizării unitare.

Părţile au convenit, prin acord, să existe consultări săptămânale între liderii grupurilor parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici