UDMR ar avea patru sau cinci propuneri pentru funcţia de premier

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, în faţa membrilor Consiliului Reprezentanţilor Unionali reuniţi la Târgu Mureş, că şi UDMR ar avea patru-cinci persoane la care să se gândească pentru funcţia de prim-ministru.

8 afișări
Imaginea articolului UDMR ar avea patru sau cinci propuneri pentru funcţia de premier

UDMR ar avea patru sau cinci propuneri pentru funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto)

"UDMR ar avea patru-cinci candidaţi pentru funcţia de prim-ministru, dar trebuie să creăm posibilităţile", a spus Marko Bela, care a refuzat să nominalizeze aceste persoane.

El a afirmat că propunerea unor persoane pentru funcţia de premier nu este adevărata prioritate pentru UDMR, ci apropierea alegerilor şi concentrarea pe obţinerea unei reprezentări cât mai puternice a comunităţii maghiare, astfel încât Uniunea să poată fi apoi un partener serios de dialog, atât în Parlament, cât şi într-o eventuală guvernare.

Aceasta în condiţiile în care, potrivit preşedintelui UDMR, în următorii patru ani vor exista teme importante în România legate de restructurarea administrativă, posibilitatea modificării Constituţiei, elaborarea de strategii regionale sau politica energetică.

"Trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă suntem prezenţi acolo sau nu", a spus Marko Bela.

Anterior, preşedintele Uniunii afirmase că nu îi este indiferent cu cine ar putea să intre la guvernare.

"Între parteneri, facem deosebire. Mai aproape ne sunt liberalii. Mai departe este PSD şi chiar PDL. Cu PRM, naţionalişti şi ultranaţionalişti, nu ne putem imagina niciun fel de asociere", a arătat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici