UDMR: Decizia CC - justificată

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, consideră decizia Curţii Constituţionale la OU privind cumulul salariu/pensie ca fiind justificată, el arătând că hotărârea dovedeşte faptul că Guvernul de largă majoritate nu a pregătit din punct de vedere juridic şi profesional această ordonanţă.

15 afișări
Imaginea articolului UDMR: Decizia CC - justificată

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Kelemen Hunor, acest act normativ a fost adoptat în foarte mare grabă, şi de aici au rezultat carenţele din punct de vedere constituţional.

El a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că această decizie a instanţei constituţionale este una corectă din punct de vedere al echităţii. "Nu poţi să-i spui unui om că nu mai are voie să mai muncească după pensionare", a precizat Kelemen.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, Executivul ar fi putut opta pentru altfel de variante în cazul pensionarilor, respectiv ca aceştia să muncească un număr redus de ore sau să poate încheia doar contracte civile.

Pe de altă parte, el a fost de părere că nu toată lumea trebuie să fie pusă "în aceeaşi oală", dând ca exemplu cadrele din învăţământ şi sistemul sanitar, unde există crize de resurse umane şi unde mulţi pensionari continuă să-şi desfăşoare activitatea.

"Sunt convins că Guvernul va media şi va găsi o soluţie echitabilă şi constituţională în cazul pensionarilor", a mai spus preşedintele executiv al UDMR.

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că OUG 230/2008 prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea Avocatului Poporului.

Citeşte şi:

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu 

Băsescu: OUG privind cumulul salariului cu pensia a vizat abuzul pe seama banului public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici