UDMR exclude participarea într-o formulă de guvernare care ar include PRM

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, la Arad, că, după alegerile parlamentare, Uniunea va accepta să participe doar într-o formulă de guvernare care exclude PRM, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt posibile alianţe în orice condiţii cu celelalte forţe politice.

18 afișări
Imaginea articolului UDMR exclude participarea într-o formulă de guvernare care ar include PRM

UDMR exclude participarea într-o formulă de guvernare care ar include PRM (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce formule de guvernare se vor constitui nu ştim deocamdată, dar un lucru e clar: că nu putem concepe o alianţă cu PRM sau o formulă de guvernare în care să fim prezenţi cu PRM, ceea ce nu înseamnă că ne-am alia în orice condiţii cu celelalte forţe politice. Cu programe adecvate, cu deziderate corelate, cu parteneri de încredere, putem concepe o guvernare comună", a declarat Marko Bela, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul UDMR Arad.

Preşedintele Uniunii a spus că, din punctul său de vedere, actualul Guvern a fost unul performant, chiar dacă, în acest mandat, Uniunea nu a obţinut sprijin pentru a-şi îndeplini dezideratele importante.

"Dezideratele speciale ale UDMR au fost blocate în ultima vreme. După cum ştiţi, nu am reuşit să trecem de Parlament Legea minorităţilor. Au existat şi aici paşi importanţi, de exemplu votul privind Carta limbilor regionale şi minoritare, care este un document important. Însă, în general, aş afirma că nu am avansat aşa cum trebuia, având un Guvern minoritar, care nu a putut să aibă forţă în Parlament să impună votul asupra unor probleme considerate delicate, privind relaţiile interetnice. Totuşi, privind dezvoltarea infrastructurii, am reuşit să impunem soluţii multe şi bune (…) Guvernul, după părerea mea, a fost performant, mai ales că lucrează în minoritate", a declarat Marko Bela.

Preşedintele UDMR a spus că Parlamentul actual nu a fost la fel de performant ca şi Guvernul şi că speră că după alegeri va exista o componenţă a forului legislativ "mult mai clară şi mai performantă".

"Nu e vorba de calitatea oamenilor, e vorba de calitatea Parlamentului în întregime, pentru că, nefiind o majoritate clară, nu se ştie ce se votează, cum se votează", a spus Marko Berla.

El a declarat că UDMR speră că va obţine un număr de parlamentari similar cu cel pe care îl are acum, având 452 de candidaţi în toate colegiile uninominale din ţară.

Marko Bela se află, luni, la Arad pentru a participa, în cursul după-amiezii, la manifestările de comemorare a celor 13 generali ai Revoluţiei maghiare de la 1848-1849, care au loc în Parcul Reconcilierii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici