UDMR nu susţine o ordonanţă de urgenţă pentru Codurile Penale

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a afirmat că ar fi o greşeală ca Executivul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, la fel cum a fost şi în perioada Guvernului tehnocrat.

507 afișări
Imaginea articolului UDMR nu susţine o ordonanţă de urgenţă pentru Codurile Penale

UDMR nu susţine o ordonanţă de urgenţă pentru Codurile Penale

"Pe legislaţia penală nu susţinem, dacă depinde de noi, sigur, nu suntem la guvernare, dar nu susţinem adoptarea unor măsuri, unor demersuri, prin Ordonanţe de Urgenţă", a declarat Cseke Attila, la RFI.

Acesta a adăugat că nici Guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Cioloş nu trebuia să adopte o astfel ordonanţă de urgenţă şi că Parlamentul ar trebui să facă modificările la legislaţia penală.

"A fost greşit şi în 2016, când Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea măsură, a modificat Codul Penal şi cel de Procedură Penală prin OUG. Ar fi greşit şi de data aceasta, dacă s-ar face, chiar dacă sunt articole declarate constituţionale. De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se întoarce în Parlament de la CCR. Parlamentul este îndrituit să facă acele modificări care pot fi făcute, pentru a fi constituţional proiectul. Deci într-un cuvânt, nu am susţine o asemenea modalitate de modificare a legislaţiei penale", a conchis liderul senatorilor UDMR.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că au fost discuţii, în şedinţa CEx al PSD, legate de oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament. Tudorel Toader a explicat atunci că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a declarat, joi, că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici