Udrea: Afacerile familiei merg prost; dacă nu achit creditul, există varianta executării bunurilor

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea a declarat, la ProTV, că afacerile familiei sale merg mai prost decât ale altor companii în timp de criză şi că are un credit de 3 milioane de euro pe care îi este greu să îl achite, menţionând că există şi posibilitatea executării bunurilor cu care a garantat.

26 afișări
Imaginea articolului Udrea: Afacerile familiei merg prost; dacă nu achit creditul, există varianta executării bunurilor

Udrea: Afacerile familiei merg prost; dacă nu achit creditul, există varianta executării bunurilor (Imagine: Octav Ganea/Medafax Foto)

"Merg (afacerile familiei - n.r.), probabil, mai prost decât ale altor companii în timp de criză. Dar, niciodată nu am vorbit despre lucrul acesta. Important este că eu pot să fac lucrurile în care am crezut", a spus Udrea, răspunzând la întrebarea cum merg afacerile familiei sale.

Ea a arătat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro Tv, că are un credit de 3 milioane de euro şi îi este la fel de greu să îl plătească, aşa cum le este tuturor celor care au credite.

Udrea a mai spus că speră să reuşească să achite acest credit pentru că altfel, la fel ca în cazul oricărui debitor, i se execută bunurile cu care a garantat creditul.

"Am un credit de 3 milioane de euro. Îmi este la fel de greu ca tuturor ce au credite pentru care au garantat. Sper să reuşesc să îl achit. Dacă nu voi reuşi, aceasta este ceea ce se întâmplă cu orice debitor. Dacă nu îţi plăteşti datoriile, ţi se execută bunurile cu care ai garantat" , a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a spus că ea şi familia sa nu au proprietăţi şi conturi în străinătate şi că este o persoană care, deşi îi este greu în criză, poate să îşi permită să-şi doneze salariul de ministru şi să "supravieţuiască în felul acesta".

Ea consideră că gestul de a-şi dona salariul de ministru unor bătrâni este unul de "solidaritate".

Potrivit lui Udrea, este "o soluţie bună" ca cei care deţin funcţii publice să renunţe la afacerile cu statul, colegi ai săi renunţând la contractele pe care le aveau cu o companie din subordinea ministerului său.

"Deşi este legal şi deşi contractele, şi este vorba de două firme, au fost încheiate cu o companie din subordinea mea, le-am spus: Vă cer să renunţaţi la acele contracte şi colegii mei au renunţat la respectivele contracte", a explicat Udrea.

Ea a contractat de la BRD, în 2007, un credit de 3,3 milioane de euro. Anul trecut, Udrea a convenit cu banca amânarea scadenţei împrumutului pentru 2010.

Elena Udrea a vorbit în repetate rânduri despre dificultatea cu care îşi achită ratele la acest credit.

Întrebată, în 3 iunie, de jurnalişti cum reuşeşte să achite ratele la împrumutul pe care îl are, Udrea a răspuns: "Ca toţi românii greu, dar, ştiţi cum e, problemele personale pe ultimul loc".

Anterior, într-o conferinţă de presă, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, declarase că în această perioadă are "insomnii din foarte multe motive", unele finalizându-se, dimineaţa, "cu idei bune", precum transparentizarea activităţii instituţiei prin transmiterea pe Internet a deschiderii ofertelor la licitaţii.

"Am insomnii din foarte multe motive în perioada asta", a declarat Udrea, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă are insomnii din cauza creditului pe care trebuie să-l ramburseze. Ea a susţinut că multe insomnii "s-au finalizat bine dimineaţa, cu idei bune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici