Udrea: Capul preşedintelui costă peste 20 milioane euro. USL, dispusă să plătească din bani publici

Fostul preşedinte al PDL Bucureşti Elena Udrea afirmă, comentând costurile legate de organizarea referendumului de demitere a şefului statului, că USL este dispusă să plătească din bani publici cele peste 20 de milioane de euro.

1361 afișări
Imaginea articolului Udrea: Capul preşedintelui costă peste 20 milioane euro. USL, dispusă să plătească din bani publici

Elena Udrea (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Capul Preşedintelui costă peste 20 de milioane de euro. Un preţ pe care USL este mai mult decât dispus să-l plătească din bani publici. Ce pensii, ce salarii?", scrie Udrea, într-o postare pe Facebook.

Ministrul delegat pentru Administraţie Publică, Victor Paul Dobre, a confirmat că Guvernul va cheltui o sumă estimată la acest moment de 95 milioane lei pentru organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, banii urmând să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară.

Guvernul s-a reunit sâmbătă dimineaţă în şedinţă extraordinară, pentru a adopta hotărârile de organizare a referendumului de demitere a şefului statului.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 milioane lei, mai mult ca în 2007, dar în condiţiile în care sunt deschise secţii de vot şi în străinătate, urmând ca unele circumscripţii să fie "redesenate".

În 2007, la primul referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Guvernul a anunţat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici