Udrea: CFR a angajat avocaţi apropiaţi lui Orban, care au "ajutat" statul să piardă hotelul Astoria

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că CFR SA a încheiat în 2007 două contracte cu o casă de avocatură "apropiată" ministrului Transporturilor de la acea dată, Ludovic Orban, avocaţi care au "ajutat" statul să piardă din patrimoniu hotelul Astoria din Bucureşti.

108 afișări
Imaginea articolului Udrea: CFR a angajat avocaţi apropiaţi lui Orban, care au "ajutat" statul să piardă hotelul Astoria

Udrea: CFR a angajat avocaţi apropiaţi lui Orban, care au "ajutat" statul să piardă hotelul Astoria (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto/AFP)

"În legătură cu contractul încheiat de Ministerul Turismului cu o casă de avocatură sunt indignată că Ludovic Orban afirmă că în România instituţiile publice nu pot încheia asemenea înţelegeri, când chiar la Ministerul Transporturilor şi la instituţiile subordonate au fost semnate contracte cu case de avocatură în timpul mandatului său de ministru. De exemplu, în 6 iulie 2007 SFT-CFR SA a încheiat două contracte cu casa de avocatură «Sfârâială şi Asociaţii»", a spus Udrea.

Ea susţine că respectiva casă de avocatură este una "apropiată lui Ludovic Orban" şi cea care "a ajutat statul" să piardă din patrimoniu hotelul Astoria.

"În plus, ministerul pe care îl conduc a încheiat un contract în acest sens cu aceeaşi casă de avocatură, care reprezenta anul trecut, în timpul guvernării liberale, Autoritatea Naţională de Turism, singura diferenţă fiind aceea că plătim în 2009 mai puţin decât au plătit liberalii în 2008", a spus Udrea.

Ea susţine că Ministerul Turismului are pe rol 96 de dosare, majoritatea moştenite de la guvernul din care a făcut parte şi Ludovic Orban.

Udrea a mai spus că din cele 96 de dosare 46 sunt instrumentate de consilierii juridici ai ministerului, iar 50 de casa de avocatură cu care instituţia are contract.

Secretarul general al Colegiului Consilierilor Juridici, Lucian Florescu, a declarat, joi, la Comisia de Anchetă Udrea, că o instituţie publică nu poate funcţiona fără consilieri juridici şi nu poate încheia contracte, iar Ministerul Turismului nu şi-a înregistrat niciun astfel de consilier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici