Udrea: Îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să intre candidatul PMP, nu Crin Antonescu

Deputatul Elena Udrea susţine că până la alegerile europarlamentare ar putea fi iniţiate discuţii cu partenerii din opoziţie pentru indentificarea celui mai bun candidat al dreptei la prezidenţiale, pentru ca în turul doi "să nu intre Crin Antonescu".

395 afișări
Imaginea articolului Udrea: Îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să intre candidatul PMP, nu Crin Antonescu

Udrea: Îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să intre candidatul PMP, nu Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Întrebată, sâmbătă, la finalul lansării filialelor Turda şi Câmpia Turzii ale PMP, când ar putea fi stabilit candidatul partidului la prezidenţiale, Elena Udrea a spus că îşi doreşte ca toată dreapta politică românească să susţină un singur candidat în turul doi şi acela să fie al PMP.

"Cred că până la europarlamentare vom avea posibilitatea şi să purtăm discuţii cu partenerii din opoziţie, pentru a identifica cel mai bun candidat al spectrului politic de centru-dreapta pe care ar trebui să îl susţinem la prezidenţiale. Îmi doresc ca în turul doi să intre candidatul PMP şi nu Crin Antonescu. Eu nu îmi doresc să îl susţin pe Antonescu la Preşedinţie, eu îmi doresc ca toată dreapta politică românească să susţină un singur candidat în turul doi şi acela să fie al PMP. Dar dacă, din păcate, vom continua să ne certăm între noi, dacă vom continua să nu acţionăm uniţi în toate partidele de opoziţie din centru-dreapta, riscăm să ne trezim în situaţia ca în turul doi să-i avem candidaţi pe Ponta şi Antonescu. Ar fi o situaţie pe care nu o dorim şi pe care încercăm să o evităm, susţinând unitatea celorlalte partide de centru-dreapta şi să găsim un candidat care să îl bată pe Antonescu în primul tur şi să intre în turul doi", a spus Udrea.

Întrebată de ce PMP nu îl poate susţine pe candidatul anunţat al PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, Udrea a arătat că partidul nu se cramponează în promovarea unui candidat care să fie şi membru al PMP.

"Cel care se va demonstra a fi cel mai bun candidat, acela va fi candidatul nostru. Ne-am dori să fie membru al PMP, dar tocmai ce criticăm orgoliile care opresc unitatea dreptei, deci nu ne cramponăm în a promova un candidat care să fie şi membru al PMP. Ne-am dori să fie aşa, dar vom susţine cel mai bun, cel mai credibil, cu cele mai mari şanse de a câştiga Preşedinţia", a afirmat Udrea.

Potrivit acesteia, alegerile europarlamentare vor arăta care este liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate şi aderenţă la electorat, iar de aceea, după europarlamentare, se va şti cu ce candidat se va merge în bătălia pentru prezidenţiale.

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la Turda, la lansarea filialelor PMP Turda şi Câmpia Turzii, alături de lideri şi parlamentari PMP, printre care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Laura Bota, Clement Negruţ, Florin Popescu, Florin Secară, Florin Gheorghe, Adrian Papahagi.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declara, vineri, că "dacă dreapta nu are puterea să se adune" nu are nicio şansă la alegerile prezidenţiale şi va fi "o jucărie pe care actuala putere o va manevra cum va dori şi o va arunca la coşul de gunoi", dialogul depinzând de reprezentanţii PDL şi PMP.

Întrebat în ce măsură mai este posibilă unificarea dreptei în condiţiile în care au plecat membri din PDL la Partidul Mişcarea Populară, Ioan Oltean declara: "Este regretabil că Mişcarea Populară nu îşi pune în aplicare ceea ce a hotărât, şi anume să construiască un partid cu nehotărâţi, nu luând de la PDL, dar asta e viaţa în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici