Udrea:La intrarea în politică mi s-a spus să fiu femeia bărbat. Am arătat că se poate munci pe tocuri

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională a organizaţiei de femei a partidului, că, atunci când a pornit în politică, i s-a recomandat să se transforme în "femeia bărbat" pentru a fi credibilă, dar a refuzat deoarece i s-a părut nedrept.

614 afișări
Imaginea articolului Udrea:La intrarea în politică mi s-a spus să fiu femeia bărbat. Am arătat că se poate munci pe tocuri

Udrea: La intrarea în politică mi s-a spus să fiu femeia bărbat. Am arătat că se poate munci pe tocuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Când am pornit în politică, mi s-a recomandat să mă transform în femeia bărbat ca să fiu credibilă, însă am refuzat pentru că mi s-a părut nedrept", le-a spus Udrea femeilor din PDL.

Ea a arătat că, după ani de zile, a demonstrat că o femeie "poate munci pe tocuri" şi poate munci dacă merge la coafor.

Elena Udrea a spus că "nu multe" dintre femei au luat atitudine atunci când alte femei au fost ironizate de bărbaţi precum Victor Ponta pentru genţi, pantofi, coafor.

"Nu multe luăm atitudine când colegele noastre sunt ironizate de bărbaţi precum Victor Ponta pentru lucruri pe care cu siguranţă le regăseşte şi acasă, la soţia lui - pantofi, genţi, coafor. Ok. Femeile merg la coafor! Şi ce dacă? Muncim mai puţin din cauza asta?", a spus Udrea, fiind aplaudată de participante.

Ea a precizat că, astăzi, "eliberată de orice complexe", poate spune că femeile care fac politică sunt discriminate şi că ţine de acestea să schimbe mentalitatea.

În discursul său, Udrea a criticat şi faptul că nu multe femei au reacţionat atunci când o colegă din alt partid a fost umilită public cu un filmuleţ sau atunci când Monica Iacob Ridzi, fiind însărcinată, era "chinuită şi umilită" de bărbaţi politicieni.

Elena Udrea a declarat că propune ca fiecare femeie ajunsă într-o funcţie publică "să nu arunce scara pe care a urcat", ci să ajute încă o femeie să urce aceeaşi scară.

Ea le-a făcut o serie de recomandări femeilor din PDL după ce a arătat că în partid acestea nu se pot plânge de discriminare, "sau nu la fel de mult" ca în alte partide. Udrea a adăugat că, la competenţe egale, pentru o funcţie a ales întotdeauna o femeie.

De asemenea, Udrea a mai spus că "puterea se ia, nu se oferă" şi că, cu cât mai puţin dependente financiar de bărbaţi sunt femeile, cu atât mai egal le va fi statutul.

Totodată, ea a criticat faptul că există mentalitatea prin care mamele îşi îndeamnă fiicele să ierte orice unui bărbat.

Elena Udrea a mai spus că la discuţiile privind rolul femeii în politică este bine să participe şi bărbaţi pentru ca reuniunea să nu pară ca o "terapie de grup".

În finalul discursului, Udrea le-a îndemnat pe femeile din PDL să le aleagă pe cele mai active, arătând că, dacă se va introduce meritocraţia, ponderea acestora în funcţii importante va fi foarte mare.

"Atât de multe femei în funcţii publice, pe cât de competente şi integre suntem!", şi-a încheiat Elena Udrea discursul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici