Udrea: Mă voi prezenta la Comisia de anchetă când va avea altă componenţă

Ministrul Turismului a transmis, miercuri, conducerii Camerei şi Comisiei parlamentare de anchetă privind cheltuielile de la MT, că se va prezenta la audieri când din comisie nu vor mai face parte parlamentarii participanţi la discuţia a cătrei înregistrare a fost difuzată în presă.

25 afișări
Imaginea articolului Udrea: Mă voi prezenta la Comisia de anchetă când va avea altă componenţă

Ministrul Turismului Elena Udrea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al ministerului remis agenţiei MEDIAFAX, ministrul Turismului a transmis, în scris, atât Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, cât şi Comisiei parlamentare de anchetă a activităţii Ministerului Turismului, motivele pentru care a decis să nu se mai prezinte nici ea, şi niciun angajat al instituţiei pe care o conduce, în faţa comisiei parlamentare, în actuala componenţă.

"Deşi ştiu că o asemenea Comisie are un obiectiv politic bine determinat, constând în discreditarea Partidului Democrat - Liberal în perspectiva alegerilor prezidenţiale din acest an, mă voi prezenta în faţa comisiei doar în momentul în care aceasta va avea o altă componenţă, respectiv atunci când din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discuţia prezentată publicului larg de către mass-media", se spune în adresa semnată de ministrul Turismului.

Şptrivit comunicatului, Elena Udrea a arătat că, în conformitate cu înregistrările "unei discuţii conspirative a membrilor comisiei, dezvăluită opiniei publice de către mass-media", acţiunile participanţilor la discuţie sunt "ilegale şi abuzive, unicul scop al acestora fiind fabricarea unui dosar penal ministrului, pentru fapte care nu există".

Ministrul Turismului a arătat, în aceeaşi adresă, că a cerut, pentru a dovedi că activitatea din instituţia pe care o conduce se desfăşoară în deplină legalitate, control din partea tuturor instituţiilor statului cu atribuţii de control asupra Ministerului Turismului.

În acelaşi context, Elena Udrea a precizat că va face plângeri penale, împotriva membrilor comisiei care au participat la discuţia din 13 august, a cărei înregistrare a apărut în presă.

Udrea fusese invitată, joi, la Comisia parlamentară, dar a anunţat încă de luni că nu se va prezenta la audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici