Udrea: Ponta i-ar fi spus lui Coldea ca, dacă va ajunge preşedinte, să-şi caute de lucru

Elena Udrea a susţinut, într-un interviu acordat Hotnews, că Victor Ponta i-ar fi spus adjunctului şefului SRI Florian Coldea, în prezenţa altor persoane, ca, dacă va ajunge preşedinte, să-şi caute de lucru, fără însă a preciza numele celor care au asistat la această discuţie.

1248 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ponta i-ar fi spus lui Coldea ca, dacă va ajunge preşedinte, să-şi caute de lucru

Florian Coldea (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Ea a mai afirmat că i-a spus de multe ori lui George Maior, fost şef al SRI, lucruri referitoare la Coldea şi la faptul că acesta dorea să deţină toată puterea.

"Păi, spre exemplu, când îi spuneam domnului Maior că dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, în realitate, şi ţinta este să aibă toată puterea, îmi spunea că nu este aşa şi mi-a garantat de foarte multe ori, ca argument, "o sa vezi, dl. Coldea îşi va da demisia odată cu mine, va pleca odată cu mine din acest serviciu, fiindca noi am fost aduşi de Traian Băsescu şi noi plecăm odată cu el". Aş fi curioasă acum dacă domnul Maior mai susţine chestia asta. Mai era un aspect pe care probabil că ar trebui să-l confirme Victor Ponta - eu l-am auzit în foarte multe locuri şi a contribuit în timpul campaniei la ideea că se doreşte a fi adus Klaus Iohannis, nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta şi Klaus Iohannis vedem încă o dată că este foarte bine că este dl. Iohannis preşedinte, chiar dacă votul n-a fost neaparat pro-Iohannis, ci anti-Ponta - dar mai era un aspect... S-a spus că undeva spre ziua lui Victor Ponta, undeva spre toamnă, într-o adunare din aceasta neoficială, fiind de faţă şi dl. Ponta, şi dl. Coldea - aş mai dea si alte nume, dar nu mai sunt sigură şi n-aş vrea să pun nişte oameni să dezmintă eventual - domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: "Domnule general, dacă ajung preşedinte, căutaţi-vă de lucru!". Şi a continuat spunând "Şi ţineţi cont că am curaj să spun lucrul acesta în conditiile în care încă nu am ajuns preşedinte", a declarat Udrea la Hotnews.

Întrebată de unde ştie aceste lucruri sau cine i le-a spus, Udrea a spus că le ştie "de la oameni care fie au fost acolo de faţă, erau mai mulţi, vreo cinci persoane", refuzând însă să dea nume.

Întrebată dacă ceea ce spune este că Ponta l-a ameninţat pe dl. Coldea cu concedierea, dacă va ajunge preşedinte, Elena Udrea a răspuns: "Da, dar asta trebuie să confirme dl. Ponta, dacă aşa s-a întâmplat".

Răspunzând unei alte întrebări, ea a apreciat că Florian Coldea a avut interesul ca Klaus Iohannis să fie preşedinte şi a şi acţionat în consecinţă menţionând că este o analiză a sa, nu "o acuzaţie că ar fi ceva penal".

"Deci eu vă spun aşa: că în mod cert, în opinia mea, dl. Coldea l-a susţinut pe dl. Iohannis. În mod cert", a subliniat ea.

Udrea a susţinut că se va forma o altă majoritate în Parlament, "pentru că majorităţile în Parlament se pot forma şi sub presiune".

"Dacă un lider de partid are dosar penal sau poate avea dosar penal, atunci va lua ce decizie trebuie. Dacă politicienii pot fi santajaţi cu dosare sau au spectrul unor dosare penale deasupra capului, evident că pot lua decizia de a forma altă majoritate. Am auzit comentarii cum că Victor Ponta mai avea un suport in Maior, logic. Acum, că George Maior a plecat, mă aştept ca partenerii domnului Ponta să susţină altă majoritate, una formata în jurul PNL-ului, eventual", a argumentat Elena Udrea.

Întrebată ce legătură este între majoritatea politică şi plecarea lui George Maior de la conducerea SRI, Udrea a replicat: "Păi, v-am mai spus de unde vine puterea celor de la SRI, din faptul că acolo sunt toate informaţiile, mai ales cele care ţin de scheletele din dulap"".

Ea a afirmat că aşa se întâmpla şi pe vremea lui Traian Băsescu, dar că lucrurile acestea s-au văzut prea târziu, că "a fost prea târziu când toată lumea s-a prins de ce se întâmplă în realitate".

Întrebată "Deci în 10 ani nu v-ati prins niciunul, dar v-aţi prins la sfârşit?", Elena Udrea a răspuns: "Da. Deci puterea a crescut pe parcurs, evident. Şi nu poţi să negi rolul SRI-ului în apărarea statului de drept. Încă o dată, să nu se înţeleagă... Instituţia are toată admiraţia, eu sunt dintre cei care au vorbit la superlativ despre SRI întotdeauna, această instituţie a intervenit pentru apărarea statului de drept şi în 2012, şi in 2009, când cei de la PSD puneau la cale fraudarea alegerilor şi votul acela, decizia judecătorilor de a respinge rezultatul alegerilor. Dar instituţiile sunt şi ele conduse de oameni. Nu se poate spune că oameni răi sunt numai în presă, în politică, în orice, dar fix nu în fruntea serviciilor".

În ceea ce priveşte temerile legate de apariţia unui nou dosar împotriva ei, pentru acuzaţiile grave lansate şi bazate pe zvonuri, pe ceea ce i-au spus alţii, pe declaraţiile şi poveştile altora, Elena Udrea a spus că "În general, dosarele se bazează pe ce spun oamenii"

"Tocmai spuneam că iîn dosarul Microsoft, Pescariu a spus niste lucruri, Gabi Sandu a spus, toată lumea a spus nişte lucruri. dar intrând procurorii şi analizând ce s-a spus, unele lucruri au inceput să fie dovedite. Mai devreme îmi spuneaţi că eu am ştiut de două luni şi nu am spus ce ştia fostul soţ. Dacă eu am aflat toate aceste lucruri şi nu le spuneam, ce mi-aţi fi zis mie peste câtţva ani? Dacă veneam şi spuneam "eu, în 2014, ştiam lucrurile acestea". Deci, eu spun că asta este treaba DNA-ului, acolo unde am făcut denunţul (împotriva lui Florian Coldea - n.r.) să cerceteze denunţul pe care l-am facut şi să îi cheme pe toţi cei pe care i-am nominalizat pentru lucruri suplimentare, pentru a vedea care sunt faptele", a declarat Udrea.

Ea a lansat în interviu mai multe acuzaţii, invocând relatări ale fostului ei soţ, Dorin Cocoş, ale lui Sebastian Ghiță, ale lui Gheorghe Ştefan, ale lui Culiţă Tărâţă şi ale altor persoane nenominalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici