Udrea: PSD şi PNL au ajuns să decidă ce e drept, ce e corect şi ce e legal

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, după ce a făcut publice 15 dosare legate de activitatea ministerului, că le-a pus mai întâi la dispoziţia publicului pentru ca informaţiile cuprinse în acestea să nu ajungă în presă deformate şi trunchiate prin intermediul comisiei de anchetă.

13 afișări
Imaginea articolului Udrea: PSD şi PNL au ajuns să decidă ce e drept, ce e corect şi ce e legal

Udrea: PSD şi PNL au ajuns să decidă ce e drept, ce e corect şi ce e legal (Imagine: Mediafax Foto)

Udrea a spus că a decis să facă publice cele 15 dosare legate de achiziţiile ministerului în 2009 în spiritul transparenţei şi pentru că, deşi sunt publicate şi pe pagina de internet a Ministerului Turismului, unii membri ai comisiei parlamentare de anchetă "nu reuşesc să se descurce cu site-ul".

Ministrul a mai argumentat că a decis să facă publice documentele înainte de a le trimite comisiei pentru a evita ca acestea să fie interpretate "cu rea-credinţă" sau cu "neştiinţă" de unii membri ai comisiei de anchetă.

Ea a exemplificat cu "subiectul delicios" al Daciilor achiziţionate de minister şi a apreciat că subiectul a fost lansat pe surse şi pe "canale obscure" de către unii membri ai comisiei de anchetă.

Ministrul a precizat că aceste 15 dosare vor fi trimise şi comisiei de anchetă, deşi aceasta "şi-a depăşit obiectul de activitate şi atribuţiile stabilite de Camera Deputaţilor" şi prin urmare ministerul nu este obligat să le transmită.

Udrea a motivat că dosarele au fost făcute publice înainte de a fi trimise comisiei pentru că informaţiile "sunt transmise de comisie, prin doamna Adriana Săftoiu sau prin altcineva în mod trunchiat şi deformat".

Ministrul Turismului a reluat atacurile la adresa celor cinci membri ai comisiei parlamentare care au fost surprinşi într-o înregistrare neoficială.

"Comisia de fapt cercetează tot ceea ce face ministrul Turismului, cu ce maşină se plimbă, cu câtă benzină şi dacă eventual spălarea maşinii se face cu banii ministerului sau din banii personali. (...) PNL şi PSD, prin votul din Parlament, au ajuns să decidă ce e drept şi ce nu e drept, ce e legal şi ce nu e legal, ce e corect şi ce nu e corect", a afirmat ministrul.

Ministerul Turismului a expus, la sala de şedinţe a grupului PDL din Camera Deputaţilor, la acţiunea "Ziua documentelor deschise", 15 dosare referitoare la acţiuni de promovare a turismului, cei interesaţi putând solicita şi copii ale documentelor.

Potrivit liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, documentele, organizate pe tematici şi dispuse pe masa sălii de şedinţe a grupului PDL din Camera Deputaţilor, sunt la dispoziţia vizitatorilor Palatului Parlamentului şi în ziua de joi.

Toader a precizat că cei interesaţi vor putea solicita şi copii ale documentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici