UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească în infrastructură

  • UE vrea să-şi mărească investiţiile în infrastructură.
  • China a căpătat influenţă după proiectul ”Drumuri şi Centuri”.
  • C.E. va propune interzicerea vânzării produselor realizate prin muncă forţată.
3175 afișări
Imaginea articolului UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească în infrastructură

UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească în infrastructură

Uniunea Europeană intenţionează să îşi mărească nivelul investiţiilor în infrastructură pentru a concura cu China din punct de vedere economic şi politic. Ursula von der Leyen a prezentat ieri, în cadrul discursului ei anual despre situaţia UE, prin măsura Global Gateway.
 
Ce detalii au fost incluse în discursul şefei Comisiei Europene?
 
Cu această măsură, Uniunea Europeană urmăreşte să stabilească relaţii în întreaga lume, nu să creeze dependenţe, conform Ursulei von der Leyen. Ea se referă la preocupările capitalelor G7 cu privire la influenţa pe care China a căpătat-o după cunoscutul plan de infrastructură „Drumuri şi Centuri”.
 
Prin această iniţiativă, ţările membre ale UE cu venituri mici vor primi finanţare în afara proiectelor de infrastructură pilon ale Chinei.
 
Mai are Uniunea Europeană vreun plan legat de China?
 
La rândul său, Comisia Europeană va mai propune interzicerea comercializării pe piaţa UE a produselor obţinute prin muncă forţată.
 
Această măsură vine în urma unor acuzaţii repetate potrivit cărora China forţează mii de uiguri şi membri ai altor grupuri minoritare să lucreze în diferite părţi ale ţării.
 
Să nu uităm nici că anul acesta SUA au colaborat cu UE, Canada şi Marea Britanie pentru a impune sancţiuni oficialilor chinezi tocmai pentru acest lucru.
 
Iar anul trecut Uniunea Europeană a semnat un acord cuprinzător privind investiţiile cu Beijing, cerând Chinei să furnizeze o „foaie de parcurs” pentru implementarea convenţiilor internaţionale împotriva utilizării muncii forţate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici