ALDE anunţă OFICIAL că i-a exclus pe Teodor Meleşcanu şi cei trei propuşi ca miniştri de Viorica Dăncilă/ Filialele Dolj şi Prahova, care au cerut organizarea unui Congres, dizolvate

ALDE anunţă oficial că, în şedinţa de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

6936 afișări
Imaginea articolului ALDE anunţă OFICIAL că i-a exclus pe Teodor Meleşcanu şi cei trei propuşi ca miniştri de Viorica Dăncilă/ Filialele Dolj şi Prahova, care au cerut organizarea unui Congres, dizolvate

Şedinţă ALDE la Parlament. Liderii s-au întrunit, după ce mai multe filiale au solicitat convocarea unui Congres

UPDATE Băişanu, exclus din ALDE, anunţă că depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu: E ilegal, noi nu am fost chemaţi la şedinţă

Alexandru Băişanu a anunţat, vineri, că va merge în instanţă şi le va face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu şi Chiţoiu după decizia de excludere a sa din partid. El a adăugat că şedinţa convocată vineri, în Parlament, este ilegală din punct de vedere al statutului ALDE.

UPDATE Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa: Am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. Este nevoie de un Congres

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, după deciziile ALDE privind excluderile a patru membri din partid şi dizolvarea a trei organizaţii judeţene, că au fost puşi în faţa unei situaţii "de o laşitate ieşită din comun". Acesta spune că este nevoie de un Congres pentru redefinirea partidului.

UPDATE ALDE anunţă oficial că i-a exclus pe Teodor Meleşcanu şi cei trei propuşi ca miniştri de Dăncilă

"Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede : „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse, mai transmite sursa citată.

"În acest fel au încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu şi a domnilor Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu", mai anunţă ALDE.

Teodor Meleşcanu a anunţat deja că va ataca decizia de excludere în instanţă. Anunţuri similare au fost făcute şi de către Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

UPDATE Norica Nicolai propusă să o înlocuiască pe Graţiela Gavrilescu la organizaţia ALDE de femei- surse

ALDE a decis vineri să o numească pe Norica Nicolai în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei de femei OFLDE, în urma excluderii din partid a Graţielei Gavrilescu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Anton Anton a fost numit, totodată, preşedinte interimar al filialei ALDE Vâlcea.

Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Executiv de vineri, obţinută de MEDIAFAX, au existat mai multe propuneri de numiri în urma excluderii lui Teodor Meleşcanu şi celor trei propuşi miniştri în Guvernul PSD, respectiv Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid.

„Propunere pentru numirea dl. Milici Ovidiu în funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea doamnei Mihaela Ştefan în funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Dolj, conform art 75 lit n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea lui Anton Anton în funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Vâlcea, conform art 75 litera n din statutul ALDE.

Propunere pentru numirea dl Toma Petcu în funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Prahova, conform art 75 lit n din Statutul ALDE.

Mircea Minea preşedinte interimar al filialei ALDE Ilfov

Norica Nicolai în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei de femei OFLDE”, se arată documentul obţinut de MEDIAFAX.

UPDATE ALDE a decis excluderea lui Meleşcanu şi celor trei propuşi miniştri în Guvern - surse

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de MEDIAFAX.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, şi ALDE Prahova, condusă de Graţiela Gavrilescu, cât şi revocarea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune către Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale şi demiterea preşedinţilor acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Băişanu din funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

UPDATE ALDE, în şedinţă de două ore, în format restrâns la Parlament

La şedinţa informală participă Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Norica Nicolai, Steluţa Cătăniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Mincu, Anton Anton şi Constantin Avram.

În cadrul şedinţei au fost discuţii despre nemulţumirile din partid, Marian Cucşa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir şi-a exprimat nemulţumirea faţă de formarea grupului mixt ALDE - Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Iniţial întrunirea trebuia să aibă loc la sediul partidului, la ora 13.00, însă locul a fost schimbat la scurt timp după această oră, întrevederea mutându-se la Parlament.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, are loc în contextul în care ultimele mişcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Graţiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu solicită convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova şi liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Graţiela Gavrilescu au fost nominalizaţi în Guvern Alexandru Băişanu, la portofoliul Energie şi Ion Cupă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales marţi, la şefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcţie din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formaţiuni.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Executiv de către premierul Viorica Dăncilă.


Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova şi liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Graţiela Gavrilescu au fost nominalizaţi în Guvern Alexandru Băişanu, la portofoliul Energie şi Ion Cupă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales marţi, la şefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcţie din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formaţiuni.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Executiv de către premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că respinge remanierea cerută de prim-ministru, spunând că o consideră nepotrivită. Călin Popescu Tăriceanu a trimis, miercuri, o scrisoare către şeful statului în care i-a cerut să nu îi numească pe membri ALDE propuşi la cele trei ministere, deoarece partidul a ieşit de la guvernare, iar o numire ar fi neconstituţională.

ALDE Hunedoara, despre ALDE Dolj, care cere congres: Nu sunt ei inventatorii găurii la macaroană

Preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloţ, spune despre rezoluţia votată de ALDE Dolj, în care se cere convocarea unui congres extraordinar al partidului, că „nu sunt ei (reprezentanţii ALDE Dolj - n.r.) inventatorii găurii la macaroană. Ideea congresului exista deja, spune Moloţ.

„E problema lor (a celor de la ALDE Dolj) ce au discutat. Noi ne vom întâlni săptămâna viitoare într-o şedinţă de birou şi vom dezbate acest subiect. Oricum, nu este ceva nou. Preşedintele Tăriceanu, imediat după alegerile europarlamentare, a lansat ideea ca, în luna septembrie-octombrie, să facă un congres. Oricum era stabilit, deci nu sunt ei inventatorii găurii la macaroană. Sunt oameni şi oameni. Pentru mine e clară linia politică, pentru ei nu-i clar. Cine spune adevărul? Fiecare are opinia lui”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara.

Acesta a spus că pentru foarte mulţi lideri şi membri ai partidului linia pe care o are ALDE este foarte clară.

„Eu am avut delegaţia permanentă aseară, problema este clară care ne este drumul şi ce trebuie să facem în continuare pentru a veni la procent de două cifre. Suntem conştienţi toţi de faptul că calculatorul, în 26 mai, ne-a furat. Punct. S-a dorit ca să fie scos de pe scena politică, să nu mai fie candidat domnul preşedinte Tăriceanu şi atunci ce putea să-i facă cel mai repede, decât să-i dea un partid de 4%. Nu cred că suntem de 4%, în toate sondajele. Am făcut sondaje şi la noi în judeţ, suntem undeva pe la 15-16%, am fost tot timpul. Dintr-o dată ne-am trezit la 4%, inexplicabil, decât doar că s-a lucrat la calculator. Şi e păcat că societatea românească trebuie să suporte asemenea rigori ale unor indivizi care nu au nimic comun cu politica. Continuăm categoric alături de domnul Tăriceanu, fiindcă noi, ALDE, deocamdată, suntem încă un partid de lider. Când mă plimbam prin judeţ şi spuneam că sunt la ALDE, se uitau la noi, că despre cine este vorba şi când le spuneam de preşedintele Tăriceanu, ştiau, deci noi suntem încă un partid de lider şi ca atare fără Tăriceanu, cred că, într-adevăr suntem sub 4%”, a afirmat Moloţ.

Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. ALDE Dolj mai cere renunţarea la excluderea unor lideri din partid, acordarea unui mandat politic preşedintelui organizaţiei judeţene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilităţii în ţară şi de îndeplinire a obiectivelor asumate şi susţinerea deputatului Ion Cupă, preşedintele organizaţiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

ALDE Dolj a votat o rezoluţie în care solicită convocarea unui Congres Extraordinar al partidului

Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. Organizaţia a mai stabilit susţinerea deputatului Ion Cupă pentru funcţia de ministru al Energiei.

Redăm integral textul rezoluţiei postat pe Facebook:

„Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj, reunit în această seară la Craiova, a dezbătut situaţia politică actuală a partidului la nivel naţional şi a adoptat o Rezoluţie al cărei text îl puteţi citi mai jos.

REZOLUŢIA. BIROULUI POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ

Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel naţional, din ultima perioadă, Ţinând cont de opiniile membrilor noştri din teritoriu care vor păstrarea identităţii ALDE şi participarea la continuarea bunei guvernări, Noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, urmatoarele:

1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce îşi doresc membrii şi simpatizanţii partidului.

2. Respectarea Statutului partidului în litera şi spiritul său; renunţarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.

3. Acordarea unui mandat politic preşedintelui organizaţiei judeţene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilităţii în ţară şi de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetăţeni în decembrie 2016.4. Susţinerea deputatului ION CUPĂ, preşedintele organizaţiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Facem un apel către toate organizaţiile judeţene ALDE şi către conducerea naţională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unităţii partidului şi salvarea identităţii sale.
ALDE are resurse pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, aşa cum îşi doresc sutele de mii de membri şi simpatizanţi ai partidului”.

Ion Cupă este preşedintele filialei ALDE Dolj. Şi organizaţia ALDE Prahova a stabilit susţinerea Graţielei Gavrilescu la conducerea Ministerului Mediului şi solicitarea iniţierii „demersurilor statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidenţiale”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Liderul ALDE Oradea, scrisoare deschisă către colegi în care cere convocarea Congresului partidului

Liderul ALDE Oradea Dorin Corcheş a transmis într-o scrisoare deschisă că este necesară convocarea unui Congres al partidului. Acesta se întreabă cum Călin Popescu Tăriceanu a ajuns să îi scrie scrisori lui Klaus Iohannis pentru a îi cere „ajutor” împotriva colegilor formaţiunii.

Redăm integral postarea lui Dorin Corcheş către colegii din ALDE, postată de acesta pe Facebook:

„Scrisoare deschisă adresată membrilor si simpatizanţilor ALDE.

Având în vedere evoluţia evenimentelor politice, petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine şi să mă adresez dumneavoastră – membrilor şi simpatizanţilor ALDE, alături de care am construit acest partid. Am fost determinat să fac acest demers de discuţiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum şi cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reuşit să dau un răspuns.

- De ce au fost sancţionaţi doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastros de la alegerile europarlamentare ?
- Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare ?
- Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu pentru alegerile prezidenţiale ?
- Care este motivul alianţei cu Victor Ponta ? Şi în baza cărui mandat au avut loc aceste discuţii aflate de membrii ALDE de pe facebook ?
- Cum de am ajuns să susţinem un candidat independent la alegerile prezidenţiale care nu doreşte să se afişeze cu liderii ALDE ? Ce câştigă ALDE din susţinerea acestui candidat independent ?
- Care este planul ALDE pentru viitor şi totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020 ?

ŞI LA FEL DE GRAV:

- Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea preşedintelui Senatului în turul al II-lea să o susţinem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu ?
- Cum de s-a ajuns ca preşedintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noştri ?
- Cum de s-a ajuns să renunţăm la grupul parlamentar de la Senat şi să afirmăm cu nonşalanţă că am fi dispuşi să renunţăm şi la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor ?
- Cum am ajuns să-i scriem scrisori preşedintelui Klaus Iohannis – cerându-i «ajutor» împotriva propriilor colegi de partid ?

Toate aceste întrebări trebuie să-şi primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii judeţeni, dar şi membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-şi spună punctul de vedere. Totodată doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului şi a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE şi în fiecare zi să constatăm că toţi membrii care iau atitudine faţă de unele decizii pripite să fie amenintaţi cu excluderea în loc să existe dialog şi consultare – aşa cum îi stă bine unui partid liberal.

Soluţia nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluţie cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE”.

Liderul ALDE Gorj este de acord cu convocarea unui congres extraordinar al partidului

Preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, este de acord cu convocarea unui congres extraordinar al partidului, spunând că trebuie făcut ceva pentru lămurirea problemelor.

„Eu nu am vorbit cu colegii mei din organizaţie, nu am avut nicio discuţie în sensul acesta, dar părerea mea este că ceva trebuie făcut, în sensul de a clarifica aspectele acestea, să vedem câte organizaţii au o problemă, câte nu au o problemă, ce doreşte fiecare. Trebuie făcut ceva, să se adune organismele statutare ale partidului şi lămurite lucrurile acestea. Altfel, dacă stau aşa încurcate, nu e în regulă. Oricum este inevitabil să se facă. Am înţeles că săptămâna viitoare avem o delegaţie permanentă. Vedem. Eu nu ştiu să fi fost o abordare în vreun sens de a-i aduce aproape sau nu pe unii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache.

Întrebat cine se face vinovat pentru situaţia în care se află partidul, liderul gorjean a răspuns: „Cu siguranţă conducerea. Grupul acela restrâns care a luat decizii până acum şi care nu vrea să şi le mai asume, în loc să-şi asume situaţia în care se află partidul în momentul de faţă. Cei de jos, din organizaţii, au fost abordaţi aşa ca nişte oameni care sunt obligaţi să muncească pentru partid, aşa cum se zice mereu, munceşti pentru partid, dar ai dreptul doar să munceşti”.

Liderii ALDE Arad şi Caraş-Severin nu vor congres şi îl susţin pe Tăriceanu

Liderii ALDE Arad şi Caraş-Severin nu vor congres extraordinar, în condiţiile în care „doar două filiale au cerut organizarea acestuia”, şi îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu.

Deputatul Eugen Pistru, preşedintele ALDE Arad, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nu se justifică organizarea unui congres extraordinar.

„Vă daţi seama că dacă din 48 de filiale, doar două au solicitat congres, nu cred că se justifică cererea lor şi nu sunt de acord cu congresul. Pot să spun că îl felicit pe domnul Tăriceanu preşedinte, să rămână în continuare, iar ceea ce au făcut colegii noştri sunt convins că au făcut-o cu ajutorul PSD şi au vrut să rupă partidul. Dar eu cred în colegii mei că vom avea înţelepciune să rămânem uniţi şi să mergem mai departe. Sunt doar trei sau patru colegi care au cerut acest lucru, în rest nu cred că sunt alte probleme, din ce am discutat cu colegii mei. Eu îl susţin pe domnul Tăriceanu şi nu cred că există în acest moment alt lider în ALDE care poate să preia rolul de preşedinte. Vor doar să facă un congres, nu au nicio soluţie”, a afirmat Eugen Pistru.

De asemenea, nici deputatul Ion Tabugan, liderul ALDE Caraş-Severin, nu este de acord cu organizarea unui congres extraordinar în acest moment, afirmând că este nevoie ca lucrurile să se liniştească în interiorul partidului.

„Părerea mea este că trebuie să se liniştească apele în partid, iar astăzi avem o consultare a preşedinţilor de filiale. Eu zic că trebuie să se liniştească lucrurile, să treacă alegerile prezidenţiale şi în viitor, în funcţie de ce stabilim astăzi, putem să venim cu un congres şi să stabilim o direcţie, eventual schimbări la nivelul, aşa cum doresc anumiţi colegi, schimbări în sensul de alegeri, nu neapărat că vrem să schimbăm pe cineva. S-ar putea să fie tot acelaşi, dar este vorba de un vot de încredere. Cu siguranţă ALDE Caraş-Severin nu agrează ideea organizării unui congres anul acesta. Avem nevoie de linişte, să ne aşezăm, să ne regrupăm şi cu siguranţă şi colegii care au greşit, mai mult sau mai puţin, se vor întoarce în sânul ALDE, că nu suntem noi Dumnezeu să nu putem ierta”, a afirmat Ion Tabugan.

Liderul ALDE Dolj către Daniel Chiţoiu: Renunţaţi la manipularea preşedintelui ALDE

Liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, îi cere secretarului general Daniel Chiţoiu să renunţe la manipularea preşedintelui ALDE şi să treacă la „singurul gest de onoare” care i-a rămas: acela de a renunţa la poziţia de numărul 2 în partid.

„Revin asupra solicitării adresate secretarului general ALDE, Daniel Chiţoiu, de a-şi prezenta imediat demisia din funcţie, fiind principalul generator al situaţiei dificile în care a ajuns partidul.
Domnule Chitoiu, în loc să-l puneţi pe dl. Tăriceanu sub presiunea unei alegeri între persoana dumneavoastră şi parlamentarii partidului ar fi onest să reflectaţi asupra criticilor coerente şi corecte care vi se aduc din toate zonele partidului. Renunţaţi la manipularea preşedintelui ALDE şi purcedeţi de îndată la singurul gest de onoare care v-a mai rămas: acela de a renunţa la poziţia de numărul 2 în partid şi de a da, astfel, o şansă ALDE de a se întoarce la normalitate şi unitate”, scrie pe Facebook liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

Potrivit acestuia, parlamentarii partidului sunt principalul atuu al partidului în acest moment, iar Daniel Chiţoiu nu a reuşit să fie „în acest corp de elită al partidului din motive de incompetenţă politică”.

„Aşa după cum, din aceeaşi incompetenţă politică altoită pe calculele dvs. personale şi ale micului grup din jurul dvs aţi adus partidul în această situaţie regretabilă. Nu mai puneţi în balanţă parlamentarii ALDE cu persoana dumneavoastră. Fiţi rezonabil şi responsabil în ceasul al 12- lea şi lăsaţi partidul liberalilor, ALDE, liber de dumneavoastră!”, mai scrie deputatul.

Taguri:
alde,
şedinţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici