Ultima zi de audieri în Parlament. Nouă din 16 miniştri propuşi au primit aviz pozitiv

  • Joi este a ultima zi de audieri în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu.
  • În primele două zile de audieri, cinci din cei 12 propuşi au primit aviz favorabil, în forurile legislative de specialitate.
  • Audierile de azi încep la ora 10.00, primul ministru audiat fiind Bogdan Aurescu, propus la Externe.
1561 afișări
Imaginea articolului Ultima zi de audieri în Parlament. Nouă din 16 miniştri propuşi au primit aviz pozitiv

Joi, ultima zi de audieri în Parlament. Până acum, cinci miniştri propuşi, avizaţi favorabil

UPDATE ora 16:22 Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, aviz pozitiv
 
Virgil Popescu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Economiei în Cabinetul Cîţu, a fost avizat pozitiv, joi, la audierile în comisiile parlamentare de specialitate reunite.
 
Virgil Popescu a primit 24 de voturi „pentru", patru voturi „împotrivă" şi trei abţineri.
 
UPDATE ora 15:46 Marcel Boloş, ministrul desemnat la Fonduri Europene, aviz pozitiv
 
Marcel Boloş, ministrul desemnat să coupe portofoliul Fonduriloe Europene în Cabinetul Cioloş, a primit, joi, aviz pozitiv la audierile în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.
 
Boloş a primit 12 voturi „pentru", cinci „împotriva" şi cinci abţineri.
 
UPDATE ora 15:09 Marcel Vela a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare. A fost un vot profesionist
 
Marcel Vela propus ministru al Afacerilor Interne a fost avizat favorabil în comisiile parlamentare. Au fost 17 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.
 
„Astăzi (joi - n.r.) a fost un vot profesionist”, a declarat Marcel Vela, la finalul audierilor de joi, întrebat cum i s-a părut votul, în contextul în care ultima oară a primit aviz negativ şi a spus că a fost un vot politic.

UPDATE ora 11.40 Bogdan Aurescu a primit aviz pozitiv pentru a treia oară consecutiv ca ministru de Externe

Bogdan Aurescu a primit joi aviz pozitiv pentru a treia oară consecutiv ca ministru de Externe. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, iar 7 s-au exprimat „împotrivă”.

Ministrul interimar de Externe a trecut fără probleme de comisiile de specialitate. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, iar 7 s-au exprimat „împotrivă”.

Aurescu vrea ca graniţele ţării să fie mai sigure, în contextul în care au apărut informaţii că România s-ar afla pe ruta imigranţilor care vin din Turcia, prin Grecia.

„Ne-am exprimat surprinderea faţă de apariţia acelei hărţi care indică şi România pe ruta migratorie, care a fost prezentată la televiziunea de stat din Turcia. De asemenea, ne-am exprimat în cadrul diverselor reuniuni în cadrul UE solidaritatea cu Grecia şi vom examina, fără îndoială, o sporire a prezenţei noastre în cadrul FRONTEX", a spus Aurescu la audieri.

Bogdan Aurescu a mai primit şi anterior avize favorabile în Parlament, în ultimele două propuneri PNL pentru Guvern.

În prima zi de audieri, Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură şi Costel Alexe la Mediu au fost avizaţi pozitiv. În cea de-a doua zi, Lucian Bode la Transporturi şi Ionuţ Stroe la Sport au primit avize pozitive.

În schimb, Lucian Heiuş propus la Finanţe, Cătălin Predoiu propus la Justiţie, Ion Ştefan la Dezvoltare – în prima zi – şi Bogdan Gheorghiu propus la Cultură, Victor Costache propus la Sănătate, Monica Anisie la Educaţie şi Violeta Alexandru propusă la Muncă – în a doua zi - au primit avize negative în comisii.

Calendarul audierilor de joi:

- ora 10.00 Bogdan Aurescu, propus la Externe
- ora 11.00 Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene
- ora 12.00 Virgil Popescu, propus la Economie
- ora 13.00 Marcel Vela, propus la Interne.

Avizele comisiilor parlamentare de specialitate nu sunt obligatorii.

Data votului final în plenul reunit pentru învestirea Guvernului Cîţu urmează să fie stabilită, săptămâna viitoare, într-o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota „împotriva” învestirii Cabinetului Cîţu.

De asemenea, liderul PMP Eugen Tomac a anunţat, marţi, că partidul pe care îl conduce a decis, în urma negocierilor, să voteze Guvernul Cîţu. El a spus că doreşte ca România să aibă un Executiv stabil, cât mai curând posibil.

Ludovic Orban a spus că există discuţii cu partidele parlamentare în vederea formării unei majorităţi în Legislativ, întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv.

Totodată, premierul desemnat Florin Cîţu a scris, pe Facebook, că mandatul său este foarte clar şi anume „formarea unei majorităţi parlamentare cât mai repede. (...) Ştiu că se poate!” .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici