Un eurodeputat român cere armonizarea legislaţiei europene în domeniul forţei de muncă

Să creăm mecanisme şi instituţii care să vegheze ca cetăţenilor europeni care desfăşoară activităţi lucrative permanente sau temporare nu le sunt încălcate drepturile şi nu sunt discriminaţi la locul de muncă doar pentru că provin din alte state europene, cere europarlamentarul Eugen Tomac.

215 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat român cere armonizarea legislaţiei europene în domeniul forţei de muncă

Un eurodeputat român cere armonizarea legislaţiei europene în domeniul forţei de muncă

„Una dintre cele mai mari reuşite ale Uniunii Europene este libertatea de circulaţie a forţei de muncă. Avem peste patru milioane de români care au ales să îşi desfăşoare activitatea în altă ţară pentru un loc de muncă mai bine plătit. Nimeni nu are dreptul să-i judece pe românii care au decis să-şi construiască destinul în altă parte a Europei. Nu înseamnă că aceştia îşi iubesc mai puţin ţara, ci pur şi simplu vor să beneficieze de una dintre oportunităţile oferite de Uniunea Europeană”, transmite Eugen Tomac.

Europarlamentarul român solicită armonizarea legislaţiei europene în domeniul forţei de muncă.

„În schimb, avem obligaţia - şi am solicitat acest lucru în plenul Parlamentului European - să creăm mecanisme şi instituţii care să vegheze ca cetăţenilor europeni care desfăşoară activităţi lucrative permanente sau temporare nu le sunt încălcate drepturile şi nu sunt discriminaţi la locul de muncă doar pentru că provin din alte state europene. În acest sens, cred că este absolut necesar să armonizăm rapid legislaţia europeană, astfel încât toate statele să îi trateze în mod egal pe cetăţenii europeni, indiferent de ţara din care provin. Pentru mine, acest obiectiv este o prioritate morală şi politică şi voi veghea ca niciun român să nu fie discriminat la locul de muncă în Uniunea Europeană”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici