Un lider PNL a catalogat drept „Obraznică” invitaţia adresată de Tăriceanu liberalilor de a se înscrie în ALDE

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea spune că invitaţia preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, făcută liberalilor pentru a se înscrie în formaţiunea politică pe care o conduce este una „obraznică”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

734 afișări
Imaginea articolului Un lider PNL a catalogat drept „Obraznică” invitaţia adresată de Tăriceanu liberalilor de a se înscrie în ALDE

Un lider PNL a catalogat drept „Obraznică” invitaţia adresată de Tăriceanu liberalilor de a se înscrie în ALDE

„Tăriceanu se simte singur în actuala formulă de guvernare”, iar invitaţia făcută liberalilor de a se înscrie în ALDE este una „obraznică”. Declaraţiile aparţin senatorului liberal Mario Ovidiu Oprea, membru în PNL din 1990.

„Domnul Tăriceanu ori are deficit de personal la ALDE, ori crede că toţi liberalii îi seamănă şi pot, conform obiceiurilor dumnealui, să trădeze şi să dezerteze către cei care dau mai mult. Eu cred că, deşi în PNL sunt membri care de multe ori fac opinie separată sau colegi care au momente de nemulţumire, nu sunt caracterizaţi de oportunismul specific domnului Tăriceanu. Eu aş spune că este o invitaţie obraznică menită să speculeze aşa zisele tensiuni existente în PNL. Eu cred că nu putem dispărea ca identitate politică nici prin reducere numerică. Este posibil ca Tăriceanu să fi dat strigarea pentru că se simte singur în actuala formulă de guvernare”, a spus, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, senatorul de Dolj, Mario Ovidiu Oprea, lider al grupului PNL din Senat.

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, vineri, membrilor PNL o scrisoare deschisă prin care i-a invitat să se înscrie în formaţiunea politică pe care o conduce.

“(…) Astăzi, din păcate, din vechiul Partid Naţional Liberal a mai rămas doar numele. PNL a ajuns în mâinile unor persoane cărora le este imposibil să înţeleagă spiritul liberal, interesul românilor. PNL este astăzi un partid golit de conţinut. Partidul liberal la renaşterea căruia am contribuit a dispărut. PNL-ul de azi nu mai are nicio legătură cu liberalismul, el fiind trecut, în mod forţat, la tabăra popularilor europeni.

Ştiu că, în toţi aceşti ani de după 2014, aţi trăit cu iluzia că Partidul Naţional Liberal va reveni la liberalism şi se va întoarce din nou spre electoratul liberal. Acum, nu mai există iluzii, ci doar certitudini. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza şi să îndepărteze definitiv electoratul liberal. (…) Mişcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate creşte şi poate deveni o forţă politică puternică a României. Vă scriu pentru a vă cere să veniţi alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România şi vom duce mai departe valorile liberalismului”, se arată în textul scrisorii menţionate anterior.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici