Călin Popescu Tăriceanu îi cheamă pe cei din PNL la ALDE/ Turcan, despre apelul lui Tăriceanu: O desprindere completă de realitate; În doi ani, ALDE se va dizolva

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat vineri un apel la adresa celor din PNL să se alăture ALDE, susţinând că PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, iar ALDE este validat de electorat.

1904 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu îi cheamă pe cei din PNL la ALDE/ Turcan, despre apelul lui Tăriceanu: O desprindere completă de realitate; În doi ani, ALDE se va dizolva

Călin Popescu Tăriceanu îi cheamă pe cei din PNL la ALDE: "PNL este pe punctul de a fi preluat de PDL în totalitate" (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în următorii doi ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, afirmând că scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu arată ”o desprindere completă de realitate”.

"Scrisoarea arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament şi au fost băgaţi în Legislativ de către PSD", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pentru MEDIAFAX.

Raluca Turcan a apreciat că ALDE se va dizolva în următorii doi ani.

"În 2 ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, în funcţie de ataşamentul faţă de valori al fiecărui membru. Aş spune că este aproape o certitudine", a mai susţinut predintele interimar al PNL.

Călin Popescu Tăriceanu îi cheamă pe cei din PNL la ALDE: "PNL este pe punctul de a fi preluat de PDL în totalitate"

''Vă scriu aceste rânduri dumneavoastră, liberalilor care aţi ales să rămâneţi în Partidul Naţional Liberal în speranţa unor zile mai bune. Ziua de 6 ianuarie este una cu o însemnătate aparte pentru liberalii din România. În urmă cu 27 de ani, împreună cu un grup de colegi, înregistram Partidul Naţional Liberal la Tribunalul Bucureşti. (...) Îmi pare rău să văd că politicienii care conduc acum PNL au trecut sub tăcere această dată. Probabil, pentru că actuala conducere nu mai are nimic de a face cu valorile şi idealurile care ne-au animat în 1990'', se arată în scrisoarea deschisă a copreşedinteluiALDE Călin Popescu Tăriceanu 

El le-a mulţumit celor din echipa ''de oameni extraordinari care au muncit zi şi noapte pentru a creşte economic România şi a câştiga statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene''.

''În 2012, ne-am înscris împreună pe un drum pentru a repara greşelile şi deciziile injuste ale regimului Băsescu-Boc. Din păcate, în urmă cu trei ani am trăit un moment antitetic celui din 1990. Dacă anul 1990 a fost anul renaşterii liberalismului, anul 2014 a fost anul marii trădări a acestuia de către cei care ar fi trebuit să fie apărătorii şi promotorii săi în cadrul societăţii româneşti. Din 2014, de când PNL a părăsit grupul liberalilor europeni, cu fiecare zi partidul a făcut câte un pas greşit: mai departe de ce înseamnă valorile liberale, mai aproape de ce înseamnă populism, demagogie, subordonare faţă de instituţiile de forţă şi eşecuri electorale. Astăzi, din păcate, din vechiul Partid Naţional Liberal a mai rămas doar numele. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza şi să îndepărteze definitiv electoratul liberal'', argumentează Tăriceanu.

''Mişcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate creşte şi poate deveni o forţă politică puternică a României'', este concluzia cu care copreşedintele ALDE încearcă să îi convingă pe liberali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici