Un politician austriac cere grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE sancţionarea PSD

Un lider al Partidului Popular din Austria (ÖVP) a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPÖ, de opoziţie) să depună la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European o moţiune de sancţionare a PSD, subliniind că este necesară şi o poziţie a Comisiei Europene.

1925 afișări
Imaginea articolului Un politician austriac cere grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE sancţionarea PSD

Un politician austriac cere grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE sancţionarea PSD

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (ÖVP, centru-dreapta), formaţiune condusă de cancelarul austriac Sebastian Kurz şi membră a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat că România a aderat la UE "pentru o viaţă mai bună", nu pentru întoarcerea la "frică şi teroare".

Aceste afirmaţii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agenţia de presă APA şi de publicaţia Tiroler Tageszeitung.

"Social-democraţii din România au adoptat o serie de poziţii care intră în contradicţie cu valorile europene", acuză Karl Nehammer, denunţând "campania contra procurorului anticorupţie Laura Codruţa-Kovesi", "violenţe la adresa jurnaliştilor" şi "ingerinţe asupra sistemului judiciar". "Şi Comisia Europeană trebuie să fie foarte preocupată şi să stabilească linii clare", a subliniat el.

Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democraţi din Austria, Pamela Rendi-Wagner şi Andreas Schieder, să depună o moţiune la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE pentru sancţionarea PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că românii au vrut în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună şi pentru libertate, nu pentru a reveni la "frică şi teroare". "Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică şi teroare. Am vrut să intrăm în UE pentru a avea acces la dezvoltare şi a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi. Ne-am purtat şi ne purtăm frumos în continuare. Cerem doar dreptul de a fi ascultaţi şi a pune pe masă nişte argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi să fie criticat, lovit blocat şi ce spun ceilalţi, care înseamnă o listă întreagă de minciuni, să fie luat de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult că ne dorim şi noi micul nostru colţ de lume?" a spus Dragnea.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici