Un primar a fost reţinut după ce ar fi cerut favoruri sexuale unei angajate

Un primar din judeţul Argeş a fost reţinut luni de poliţişti pentru 24 de ore fiind acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale.

1618 afișări
Imaginea articolului Un primar a fost reţinut după ce ar fi cerut favoruri sexuale unei angajate

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, şi au reţinut un bărbat de 53 de ani, din Călineşti”, a transmis luni IPJ Argeş.

Conform poliţiştilor, din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

Luni, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca marţi să fie dispuse măsuri preventive.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, este vorba de primarul comunei Călineşti.

De altfel, PSD Argeş a anunţat suspendarea acestuia din funcţiile politice.

„Organizaţia PSD Argeş a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călineşti, din toate funcţiile politice, aşteptând în continuare rezultatele anchetei în desfăşurare. Nu dorim să ne implicăm şi să discutăm despre viaţa privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, a transmis recent PSD Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici