Un proiect central al lui Joe Biden rămâne blocat din cauza opoziţiei unui senator democrat. Joe Manchin: "Chiar nu intenţionez să mai discut despre proiectul «Reconstruim Mai Bine»"

Planul preşedintelui SUA, Joseph Biden, privind acţiuni sociale, educaţionale şi de protejare a climei rămâne blocat, în contextul menţinerii opoziţiei exercitate de senatorul democrat Joe Manchin, care a transmis că nu vrea să mai poarte negocieri.

726 afișări
Imaginea articolului Un proiect central al lui Joe Biden rămâne blocat din cauza opoziţiei unui senator democrat. Joe Manchin: "Chiar nu intenţionez să mai discut despre proiectul «Reconstruim Mai Bine»"

Sursa foto-Flikr

Joe Manchin, senator democrat reprezentând statul Virginia de Vest, a negat, marţi, informaţiile privind progrese în negocieri, semnalate de colegi din Partidul Democrat, subliniind că nu vrea să mai discute despre proiectul în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari care conţine măsuri în domeniul educaţiei, fiscalităţii, protejării climei şi reformării sistemului medical.

"Chiar nu intenţionez să mai discut despre proiectul «Reconstruim Mai Bine» (Build Back Better, BBB), deoarece cred că am fost destul de clar în această privinţă. În acest moment, nu există deloc negocieri", a declarat Joe Manchin, citat de site-ul Politico.com.

Afirmaţiile senatorului democrat sunt un nou semnal negativ pentru proiectul propus de Administraţia preşedintelui Joseph Biden, adoptat deja de Camera Reprezentanţilor, dar blocat în Senat din cauza refuzului exercitat de Joe Manchin şi de opoziţia republicană.

Politicienii democraţi sperau că expirarea pe 31 decembrie a creditelor fiscale extinse destinate asistenţei sociale pentru copii l-ar convinge pe colegul Joe Manchin să susţină proiectul. Dar noile declaraţii probabil vor conduce la modificări semnificative ale proiectului de lege.

Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA, speră totuşi că Joe Manchin va accepta până la urmă să susţină măsurile preşedintelui Joseph Biden. "Intenţionez să organizez un vot în Senat pe tema Planului «Reconstruim Mai Bine» şi vom continua voturile până când va fi aprobat proiectul legislativ. Sunt mize foarte mari pentru noi şi trebuie să ajungem la un consens", a insistat senatorul democrat Chuck Schumer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici